Last news in Fakti

15 Януари, 2015 14:28 3 584 1

Обявиха Кристиано Роналдо за най-добрия футболист в историята на Португалия

  • кристиано роналдо-
  • жозе моуриньо-
  • португалия

Жозе Моуриньо бе обявен за най-великия треньор в историята на страната

Обявиха Кристиано Роналдо за най-добрия футболист в историята на Португалия - 1
Снимки: БТА/AP


Супер звездата на Реал Мадрид и тазгодишен носител на наградата „Златна топка“ Кристиано Роналдо бе обявен за най-великия футболист в историята на Португалия, съобщи „Марка“.

Това стана по време на празнична церемония по повод 100-годишнината от създаването на португалската футболна федерация. Роналдо бе обявен за най-великия португалски играч след анкета, провела се сред местни журналисти и фенове. Вотът показа, че трикратният носител на „Златната топка“ е предпочетен пред другите две легенди на португалския футбол
Еузебио и Луиш Фиго.

Футболистът не успя да присъства на церемонията по връчването на наградата, защото трябваше да участва в подготовката на Реал Мадрид за днешния мач срещу Атлетико от турнира за „Купата на краля“.

В същото време мениджърът на Челси Жозе Моуриньо беше обявен за най-великия треньор в историята на Португалия. Той остави отпечатъка си върху португалския футбол като през 2003 и 2004 г. по ред спечели турнира за Купата на УЕФА и Шампионската лига с местния гранд Порто. През 2010 г. пък Моуриньо спечели златен требъл с италианския Интер. В кариерата си португалецът е печелил два пъти титлата на Португалия с Порто, два пъти титлата на Англия с Челси, два пъти тази на Италия с Интер и веднъж титлата на Испания с Реал Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    За АРТИСТ на годината !!! ЗЛАТНАТА ТОПКА Я ЗАСЛУЖАВА МЕСИ !!!