26 Януари, 2015 14:00 688 0

Рекорди паднаха на Мача на звездите в НХЛ (Видео)

  • рекорди-
  • мача на звездите-
  • нхл
Рекорди паднаха на Мача на звездите в НХЛ (Видео) - 1
Снимка: БТА/АП

"Мача на звездите" в НХЛ завърши с рекордните 29 гола и с победа на отбора на Джонатан Тейвс над тима на Ник Фолино със 17:12.

Предишният най-резултатен мач беше от 2001 година, когато звездите на Северна Америка и звездите на останалия свят си вкараха общо 26 попадения.

Освен с общия брой голове, юбилейното 60-о издание на срещата премина и с куп други рекорди.

Нападателят на Ню Йорк Айлендърс Джон Таварес, който беше от тим "Тейвс", вкара 4 гола, изравнявайки по този начин рекорда за най-много попадения в мач на звездите.

Другите играчи, записвали подобно постижение, са Уейн Грецки (1983), Марио Лемьо (1990), Майк Гартнър (1991), Венсан Дамфус (1993) и Дани Хийтли (2003).

Якуб Ворачек от Филаделфия пък реализира 3 гола и направи 3 асистенции за тим "Тейвс", като по този начин изравни рекорда на Лемьо по точки в Мач на звездите.

За Най-полезен играч в двубоя пък бе определен Райън Йохансен, който вкара два гола и направи два аситенции за тим "Фолино".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА