1 Февруари, 2015 13:30 690 0

Националките ни с медали от "Дейвид Шулц"

  • българите-
  • медали-
  • "дейвид шулц"

Силно представяне на българите в турнира по борба

Националките ни с медали от "Дейвид Шулц" - 1
Снимка: АП/БТА

Родните състезателки по борба спечелиха сребърен и бронзов медал в последния ден на турнира "Дейвид Шулц", с което общият сбор на отличията на отбора беше оформен на осем.

Златните медали са два, като те бяха спечелени от Иво Ангелов и Кирил Терзиев. На второ място в категория до 58 килограма завърши Мими Христова, трета от Евро 2014. На финала тя отстъпи пред представителката на домакините Али Рагас с технически туш 0:10.

Преди това българката тушира Тринити Грифин (САЩ) за 2:30 минути, а после победи Кейси Кампел (САЩ) с 4:1. Бронз взе Евелина Николова в категория до 55 килограма. В спор за отличието бронзовата медалистка от Евро 2013 при девойките тушира за 4:49 минути мексиканката Алма Еското.

Това бе втора победа над съперничката й в рамките на турнира. Двете се срещнаха и в първия двубой, който българката спечели с технически туш при 10:2. Преди да стигне до малкия финал Николова излезе още два пъти на тепиха - загуба в третата минута от Сара Хилдебранд (САЩ), след което тушира за 1:37 минути друга американка - Розмари Флорес.

Световната шампионка за девойки от 2013 Елица Янкова (48 кг) остана четвърта.

В решителната среща тя падна от Женевив Морисън (САЩ) с 1:11. Още при първото си излизане на тепиха националката падна с туш за 1 мин от Виктория Антъни (САЩ). Но след това в групата на загубилите се реваншира с три туша - над Ерин Голстън (САЩ) за 2:44 минути, мексиканката Мартина Диас Бутос - 10:0, както и над Алиса Лемпи (САЩ) за минута. Четвърта остана и Джанан Манолова (63 кг), трета от Евро 2014.

В спор за бронза тя падна от канадката Брекстън Стоун с 3:4. Манолова стартира с туш само за 29 секунди срещу Лариса Далиева (Канада), но после загуби също с туш за 4:39 минути от Ерин Клодго (САЩ). Последваха победи срещу канадката Селесте Родриго с туш за 3:52 минути, мексиканката Синтия Реписо с 11:0 и американката Брени Греъм с 4:3. В категория до 69 килограма Даяна Иванова отпада в репешажите. Тя стартира с поражение с технически туш от Вероника Карлсън (САЩ), последва победа срещу Лори Рамос (САЩ) с 8:2 и загуба от Тамара Менса (САЩ) с 0:10. Българските борци приключиха с общо 8 медала на "Дейвид Шулц" - 4 в класическия стил, два в свободния и два при жените. Иво Ангелов и Кирил Терзиев триумфираха с титли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА