Last news in Fakti

15 Март, 2015 11:13 5 529 5

Люис Хамилтън отнесе всички в Австралия

  • люис хамилтън-
  • формула 1-
  • австралия

Световният шампион не изпусна първото място от самото начало на състезанието

Люис Хамилтън отнесе всички в Австралия - 1
Снимка: БТА/AP


Пилотът на „Mercedes” Люис Хамилтън спечели първото състезание от тазгодишния сезон на Формула 1.

Настоящият световен шампион триумфира в Гран при на Австралия, след като потегли от полпозишън.  Той запази водачеството си по време на цялото състезание и не остави шансове на своя съотборник Нико Розберг да го настигне. Германецът завърши съответно втори.

Силно състезание направи Себастиан Фетел с „Ferrari”, който зае третата позиция в надпреварата, след като стартира от 4-то място на стартовата решетка.  С по-добро каране той успя да измести Фелипе Маса с „Williams” от  тройката и го остави четвърти.
Петицата се оформи от дебютанта с „Sauber” Фелипе Насър.

Това е 34-та победа в кариерата на Хамилтън. На пистата „Албърт парк“ в Мелбърн той постигна и най—бърза обиколка. В същото време пилотът на  „Toro rosso”  Макс Верстапен се превърна в най-младия пилот, стартирал във Формула 1, след като участва в състезанието на едва 17-годишна възраст.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вал

    1 1 Отговор
    От година на година ,формулата става все по безинтересна.
  • 2 самосвала

    0 0 Отговор
    За съжаление Мерцедес пак ще са класа над всички други и тая година, а това просто убива интригата в шампионата. Остава само въпросът за шампиона, ама като гледам май пак ще е Хамилтън(не че го заслужава)Тъй че наистина не е много интересно, а липсват и силните характери, каквито бяха Шумахер, Сена, Менсъл и Прост. Надявам се поне към средата на сезона Ред Бул, Ферари и Уилямс да се доближат повече към Мерц и да стане по-вълнуващо.

    Коментиран от #3

  • 3 дрон

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "самосвала":

    ГоУлем експерт си нема що!
    Но на изчакаме Алонсо и Фетел и тогава да плещиш глупости.
  • 4 Bruce

    0 0 Отговор
    Аз очаквам изненади от Макларън може би към средата на сезона.Този отбор винаги е бил в челото.
  • 5 Spewn1

    0 0 Отговор
    Все едно да тръгнете да разправяте, че първенството в Германия е безинтересно, защото Байерн печели титла след титла месеци преди края на сезона. Има си правила, който успее най-добре да се представи спрямо тези правила си заслужава победата. Който и пилот да кара няма шанс срещу по-бърз болид. Верстапен да седне в Мерцедес-а и той ще стане шампион. На който му е интересен най-високотехнологичният спорт на планетата ще си с голям интерес.