28 Март, 2015 18:45 783 0

Попов без конкуренция на държавното по ски

  • алберт попов-
  • държавното-
  • ски
Попов без конкуренция на държавното по ски - 1
Снимка: БТА/ AP

Талантливият младок Алберт Попов за пореден път доказа, че има потенциала да се превърне в един от най-добрите ни състезатели.

17-годишният алпиец от клуб "Мотен" спечели с лекота първата си титла на слалом от държавния шампионат при мъжете, провеждащ се в Банско. Той триумфира с общо време от 1:44,56 минута и не срещна сериозна койнкуренция в лицето на опонентите си..

Втори на 0,43 секунди остана състезаващият се за Унгария Далибор Самсал, а трети на 1,43 секунди е Никола Чонгаров ("Ледени ангели").

Спечелените от Попов 8,91 наказателни ФИС точки са рекордни в неговата кариера. От 2 април със сигурност той ще влезе в топ 100 на световната ранглиста на слалом, което е забележително постижение за него.

Също така от следващия сезон той ще може да стартира в Европейската купа и Световната купа с много по-преден стартов номер.

При жените в Банско първа титла на това ниво спечели 19-годишната Вера Асенова (СК "Юлен"). Тя финишира с общо време 1:56,38 минути. Втора на 0,62 секунди остана шампионката в последните осем години Мария Киркова (СК "Юлен"). Трета на 3,84 секунди е Михаела Кехайова (СК "Юлен"). Призьорите бяха наградени от президента на БФСки Цеко Минев. Участие в слалома днес взеха 130 алпийци (100 мъже и 30 жени) от 14 държави. Организатори са СК "Юлен" и БФСки. Утре от 9,30 часа в Банско ще се проведе гигантски слалом от програмата на държавното първенство. В понеделник е гигантският слалом за купа "Пирин".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА