3 Април, 2015 11:06 748 0

Педроса пропуска две състезания в MotoGP

  • дани педроса-
  • мотоциклетизъм-
  • motogp-
  • марк маркес-
  • хироши аояма

Испанецът ще претърпи нова операция на дясната ръка

Педроса пропуска две състезания в MotoGP - 1
Снимка: БТА/АР

Двукратният световен шампион по мотоциклетизъм в клас до 250 кубически сантиметра в MotoGP Дани Педроса ще пропусне следващите два старта от сезона, подлагайки се на операция на дясната ръка.

Това значи, че 29-годишният мотоциклетист ще пропусне състезанието в Остин, Тексас (САЩ) на 12 април и това в Аржентина седмица по-късно. Така съотборникът на настоящия световен шампион Марк Маркес ще бъде заместен от японеца Хироши Аояма.

Испанският пилот на Repsol Honda се оплакваше от контузията още в края на миналия сезон,а след след първото състезание за тази година в Катар си пролича, че проблемът още не е отшумял. Педроса страда от липса на нормализиран приток на кръв в предмишницата на дясната ръка, водейки и до крампи, което определено усложнява карането му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА