17 Май, 2015 11:46 775 0

Добруджа не иска да участва в евротурнирите

  • добруджа-
  • волейбол-
  • cev

Тимът иска да инвестира в школата си

Добруджа не иска да участва в евротурнирите - 1
Снимка: www.volleyball.bg

Отборът на Добруджа отказа участието си в турнира за Купата на CEV през следващия сезон. Пред "7 дни спорт" президентът на клуба Веселин Велев сподели и причините за това решение.

"Нашата политика е за изграждане на собствена школа, а там досега сме длъжници. Искаме да инвестираме парите, които бихме дали за това участие в Европа, именно в школата. Освен това нямаме готов отбор, защото много от играчите от последния сезон са собственост на други тимове и предстоят преговори.

Възможно е да имаме нов облик през следващия сезон", коментира волейболният бос.

Шампионите при мъжете и жените Марек и Марица от своя страна потвърдиха участието си в европейските клубни турнири за 2016. Дупничани се готвят за групите на Шампионската лига, докато пловдивчанки ще се включат във втория по сила турнир за Купата на CEV.

Два клуба от мъжкото първенство с право на участие в турнирите - Монтана и ЦСКА, също изненадващо се отказаха от правото си за участие в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА