Last news in Fakti

9 Ноември, 2015 13:59 1 448 2

Валентино Роси пак се заяде с Маркес

  • маркес-
  • лоренсо-
  • роси-
  • moto gp-
  • конкуренция

Двамата продължават войната помежду си

Валентино Роси пак се заяде с Маркес - 1
Снимка: БТА/АР

Валентино Роси продължи войната с Марк Маркес, след като загуби световната титла в Moto GP. Доктора стартира последен във Валенсия и се добра до 4-ото място, което обаче не бе достатъчно да триумфира и остана на 5 точки от победителя. Конкурентът му Хорхе Лоренсо спечели състезанието, а с това и титлата, а след надпреварата Роси обвини Маркес, че умишлено е карал втори, за да пази гърба на Лоренсо и не се е опитвал да го изпревари. 

Както е известно двамата от доста време не се обичат, а върхът бе в предишния старт, когато се удариха, а Роси бе наказан за умишлено причиняване на катастрофата. 

„Този сезон обещаваше да бъде един от най-добрите през последните години заради битката между мен и Хорхе до последно. За съжаление обаче, в последните 3 състезания нещо се случи, което не бе очаквано. Това бе желанието на Марк Маркес да помага на Лоренсо, като ситуацията се влошаваше непрекъснато“. 

„Когато в четвъртък разбрах, че ще стартирам последен ми бе ясно, че шансовете ми са нулеви, защото знаех, че Маркес ще пази гърба на Лоренсо. Случи се точно това и съм крайно разочарован. Последната обиколка бе срам за спорта. Готов съм да загубя титлата, но в честна битка, а това определено не бе честно“ заяви Роси. 

„Марк Маркес винаги се опитва да изпреварва и това е видно в последните 2 години, а сега не направи нито един опит. Беше очевидно, че той помага на Хорхе и аз не мога да разбера позицията на Honda техен пилот да помага на конкурент с друга марка“ добави той.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    Защо пък да се е "заял", човека си казва истината както беше на последното GP, и не само на него ами и в последните 5-6 старта.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Практически овациите на публиката бяха изключително за Роси,което всъщност е много по-важно отколкото първото място.