1 178 2

Тежко наказание за Левски от УЕФА

Чака се още по-сериозно наказание заради нацистки символи

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Дисциплинарната комисия към УЕФА наказа Левски. Причината е поведението на феновете в първия мач с Марибор в Словения от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Санкцията е частичен затворен сектор "Б" при следващия домакински мач на Левски в Европа. Затвореното място трябва да бъде покрито със знаме на УЕФА "No to racism" и емблемата на Европейската футболна централа.

По-лошото е, че се очаква и второ по-тежко наказание за Левски. Този път заради реванша с Марибор. "След като се запознахме с доклада на за реванша с Марибор на 21.07.2016 година, очакваме ново по-сериозно наказание, заради подробно описаните знамена със забранени нацистки символи, издигнати в сектор Б."

"Допълнително ще информираме какво е наказанието на ПФК Левски, след като дисциплинарната комисия на УЕФА обяви своето решение", пишат още от "Герена".

Швейцария


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Паржо
  Отговор
  1 14:36  25.07.16
  Леевски, отбора на Свинята
 • dfsdfs
  Отговор
  2 09:38  29.07.16
  А какви са тези нацистки символи, защо никой не ни ги покаже сами да преценим така ли е или не. А вече всички знаят че расист означава бял, и "no to racism" се превежда "не на белите". Да, по речник означава друго. Но по начин на употреба, означава точно това. Сега ще трябва да окачваме знаме, което казва - не на белите...

Напиши коментар:


Публикувай