547 0

Алардайс: Ще преобразя Англия

"Тръпката е голяма", заяви новият селекционер на островитяните

Иво Стойнев

"Тръпката да водиш националния отбор на Англия по футбол е наистина голяма", заяви новият селекционер Сам Алардайс, който пое поста след фиаското на европейското първенство и напускането на Рой Ходжсън.

Бившият мениджър на Болтън, Съндърланд, Уест Хем и Нюкасъл добави, че винаги е успявал да подобри формата на своите отбори след пристигането си в тях и очаква това да се случи и с Англия.

"Тръпката е голяма и мисля, че постът ми подхожда. Имам нужния опит не само да предизвикам играчите да постигат успехи, но и да предизвикам самия себе си да го направя. Натрупах този опит с петте различни клуба, които водих във Висшата лига", каза той.

"Изминалите години ме направиха по-твърд като човек. Просто тук е така. Приех да водя националния отбор, защото ми е нужно ново предизвикателство. Сигурен съм, че мога да направя отбора по-добър и по-успешен. В миналото съм успявал да преобърна сезона за определен клуб още в самото начало, след като съм поел мениджърския пост. Правил съм го с Уест Хям, Съндърланд и Блекбърн. В случая ще ми бъде нужна подкрепа и от футболистите, и от треньорски състав в националния отбор. Трябва да бъдем обединени, защото само така ще изпълним нашата цел, а тя е да бъдем успешен отбор", добави Алардайс.

"Прагматичен треньор съм. Изборът на тактика и на стил на игра зависи пряко от наличните футболисти и съперника. Винаги се опитвам да създам и добра атмосфера в отбора, защото това е един от най-важните елементи. Искам да го направя и в националния тим, защото това е върхът в моята кариера", добави селекционерът.
 

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай