Last news in Fakti

1 Август, 2016 20:05 875 0

УАДА се изказа по случая на Томас Бах

  • уада-
  • томас бах-
  • мок

 УАДА излезе със специално изявление по повод изказване на президента на МОК Томас Бах преди няколко дни. Бах заяви вчера, че МОК не носи отговорност за това, че доклада на независимата комисия начело с Ричард Макларън е публикуван точно преди олимпийските игри в Рио де Жанейро.

"УАДА няма да пренебрегне твърденията на някои лица по отношение на публикуването на доклада на Макларън, който беше представен на 18 юли. Нашата организация разбира, че дестабилизира работата на някои организации, които се подготвят за олимпийските игри в Рио де Жанейро. Въпреки това, искаме да стане ясно, че УАДА действа незабавно, след като обвиненията срещу Русия бяха потвърдени и беше възможно да се предприемат действия в съответствие с антидопинговия кодекс", се казва в изявлението.

УАДА заяви още, че ще разгледа случаите на корупция в отделни антидопингови организации през септември. Междувременно УАДА отмени планираната пресконференция преди олимпийските игри в Рио на 4 август заради допинг скандал с руския отбор, съобщава вестник "Гардиън". Пресконференцията трябваше да се проведе на 4 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА