2 Август, 2016 09:09 829 0

Вдигнаха българското знаме в Олимпийското село

  • знаме-
  • българия-
  • олимпийско село-
  • олимпиада
Вдигнаха българското знаме в Олимпийското село - 1
Снимка: bgolympic.org

Българското знаме бе вдигнато на специално церемония в Олимпийското село, съобщава bgolympic.org. По традиция представителите на всички държави с участие в Игрите се приветстват с „Добре дошли“ от домакините в точно определено място от Международната зона на селището.

Родният трибагреник се развя малко след 18 ч. местно време (полунощ срещу вторник българско) пред погледите на наши спортисти, треньори и официални лица от делегацията, присъстваха и представители на Гренада, Таджикистан и Виетнам, очакващи техните церемонии. Сред официалните лица бяха Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, кметът на Олимпийското село г-жа Жанет Аркаин – спечелила бронз от Атланта1996 и сребро от Сидни2000 в баскетбола, участвала на 4 поредни олимпиада от 1992 до 2004 г. и др.

Церемонията включваше изпълнение на бразилски танц символизиращ природата, джунглата и темперамента на страната-домакин, олимпийския химн, след което прозвуча българският химн и гвардейци издигнаха родния трикольор. Официалните лица си размениха подаръци, като Белчо Горанов връчи на кмета на селото българското лъвче талисман на BG Team.

В селото вече пристигна и най-голямата група от 15 български спортисти, която отпътува от София в неделя привечер, но поради закъснение на полета Рим-Рио и липса на свободни въздушни коридори се наложи да преспи в италианската столица и да пристигне в Бразилия след почти 24 часа път. Всички те вече са настанени и започват първи тренировки и занимания по олимпийските обекти.

Тази вечер, вторник, 02 август, за Рио заминава нова група български олимпийци. Сред тях са състезателките по художествена гимнастика – ансамбъл и индивидуално, както и тенисистката Цветана Пиронкова. Те ще бъдат изпратени с кратка церемония с начало в 17 ч. в залата за заминаващи на Терминал 2 на Летище София. За Бразилия във вторник рано сутринта пътуват и двамата ни представители в джудото.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА