676 0

Шефът на Атлетико: Имаме много силен отбор

Дюшекчиите се целят във всички трофеи, но искат най-вече Шампионската лига, казва Енрике Сересо

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо демонстрира страхотен оптимизъм преди старта на сезона като заяви, че отборът е изключително силен. Дюшекчиите преживяха нова загуба от Реал във финала на Шампионската лига в края на май, но след това инвестираха 80 милиона евро в нови играчи с надежда да стигнат нови трофеи. 

„Това е супер-отбор. Най-добрият, който сме имали през последните години. Разполагаме със страхотни играчи, които са големи професионалисти и имат силни характери. Амбициозни са и искат да печелят, така че този тим ще стигне далеч” заяви Сересо пред „Марка”. 

Сред привлечените играчи се открояват имената на Кевин Гамейро и Николас Гайтан, за които бяха дадени съответно 32 и 25 милиона евро. За хърватина Шиме Върсалко пък бяха дадени 16 милиона, а за халфа Диего Хота още 7 милиона. 

„Съобразихме се максимално с желанията на Чоло по отношение на новите играчи. Много сме доволни, че взехме Гамейро, защото той бе приоритет за нас, тъй като е отличен играч. Що се отнася до Гайтан, интерес към него имаха половината от отборите в Европа. Сигурен съм, че всички ще се справят добре” добави босът, който успокои феновете относно бъдещето на треньора Чоло Симеоне. 
„Диего е спокоен. Той е най-добрият специалист в света. Разполага с цялата подкрепа от нас и

играчите са много доволни да работят с него. Вярвам, че ще бъде тук още дълго време”. 
По отношение на целите на отбора, Сересо бе категоричен: „Ще се целим и в трите трофея, които можем да спечелим. Имаме състав, който е способен да се бори за всяко отличие. Може би все пак най-силно искаме да вземем Шампионската лига. Ще бъде трудно, но вярваме, че сезонът ще бъде успешен”.
 

Испания


Напиши коментар:


Публикувай