1 894 0

Гаврата на Моу с Швайнщайгер не остана незабелязана

Теодор Николов

Подигравката на Жозе Моуриньо към Бастиан Швайнщайгер предизвика сериозни дискусии сред специалисти и фенове.

Членът на Съюза на професионалните футболисти Деян Стефанович дори сложи Специалния зад решетките.

Както е известно, световният шампион с Германия беше изпратен да тренира с младежкия тим на Юнайтед, след като новият мениджър на клуба реши, че няма нужда от него за новия сезон.

"Това си е чист тормоз и подигравка - изригна Стефанович пред BBC. - При нас в Словения щяхме да подведем Моуриньо под съдебна отговорност и да поискаме възможно най-тежкото наказание за това - три години зад решетките."

Въпросният мъж, който е адвокат и освен това е президент на Словенския съюз на футболистите, добави: "Това е с цел Бастиан да бъде обезкуражен. Моуриньо дава лош пример по този начин. Всички играчи от първия отбор трябва да могат да се подготвят с треньорите на първия тим наравно с останалите състезатели, на същите терени и по същото време. Това трябва да важи за всички клубове и трябва да бъде записано в правилата на ФИФА. Аз лично бих отнесъл спора в съда. Швайнщайгер трябва да се обърне към Асоциацията на професионалните футболисти, да подаде оплакване и лично аз ще претендирам за наказание на Моуриньо".

Специалния все още не е говорил по темата, но се очаква да го стори утре (петък) по време на насрочената официална пресконференция преди мача за Комюнити Шийлд срещу Лестър, който е в неделя.Напиши коментар:


Публикувай