6 Август, 2016 05:25 1 025 0

Томас Бах: Всички сме равни!

  • олимпийски игри-
  • томас бах-
  • рио де жанейро-
  • откриване-
  • реч

Президентът на МОК отправи призив за мир и толерантност между всички народи

Томас Бах: Всички сме равни! - 1
Снимка: БТА/АР

След парада на нациите, церемонията по откриването на Олимпиадата в Рио де Жанейро продължи с речи на президента на МОК (Международния олимпийски комитет) Томас Бах и на президента на Бразилския олимпийски комитет Карлос Артур Нузман.

"Добър вечер, кариоки! Добър вечер, Бразилия! Добре дошли на Игрите на 31-ата олимпиада. Това е моментът на великолепния град. Това са първите игри в Южна Америка и те ще тръгнат от тук към целия свят. Всички бразилци могат да се чувстват много горди тази вечер. Тези Игри са катализатор на всичко това, което постигнахте в последните 7 години. Вие трансформирахте вашия град в модерен метрополис. Нашите адмирации са още по-големи, защото вие успяхте в много трудни времена в бразилската история. Вашата страст към спорта ви вдъхновиха. Щастливи сме, че ще празнуваме тези олимпийски игри в тази прекрасна страна. Най-добрите посланици на този бразилски дух са хилядите доброволци. Благодаря! Ние живеем в свят на кризи, на недоверие и несигурност. Това е нашият олимпийски отговор. 10 000 спортисти ще се състезават, но и ще живеят в мир, споделяйки всичко. В този олимпийски свят има едно универсално правило: "Всички сме равни".  Силите, които ни събират са по-силни от тези, които ни разделят. Спортисти, уважавайте себе си, другите и олимпийските принципи. Егоизмът печели все повече територии. В духа на олимпийската солидарност ние приветстваме олимпийския отбор на бежанците. Скъпи спортисти от този отбор, вие изпращате послание за надежда към милиони. Вие трябваше да напуснете своите домове, но сега с вашия дух и талант давате огромен принос към обществото. В този олимпийски свят толерираме различията и ви приемаме. Има милиони хора, които допринасят по различен начин за подобрението на света чрез спорта." - обърна се към цялата човешка общественост Бах.

Преди него развълнуваният Нузман също поздрави всички с редица силни слова.

Томас Бах: Всички сме равни!

"Добър вечер Бразилия! Добър вечер на целия свят. Приветстваме ви с добре дошли в Рио - олимпийския град. Днес тук се твори история - от доброволците от зрителите от спортистите. Олимпийската мечта е една прекрасна реалност. Бразилия ни посреща с отворени обятия. Аз съм най-гордият човек на планетата. Аз донесох на моята страна на моя град тези олимпийски игри. Горд съм, че бях олимпиец. Горд съм, че съм тук и говоря на най-добрите играчи в света. Нека празнуваме заедно, както и работихме заедно, за да построим тези Игри. Това са много важни игри - първите в Южна Америка."

По материала работиха Константин Карагьозов и Иво Стойнев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА