Last news in Fakti

9 Август, 2016 12:28 879 0

Серина Уилямс с трудна победа в Рио

  • уилямс-
  • корне-
  • тенис-
  • олимпийски игри

Французойката измъчи световната №1

Серина Уилямс с трудна победа в Рио - 1
Снимка: БТА/АР

Световната №1 в тениса Серина Уилямс победи със 7:6(5), 6:2 французойка Ализе Корне и се класира за третия кръг на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Корне беше спечелила последните три срещи помежду им - всичките през 2014-а, но сега американката успя най-после да повали съперничката си.
 
Мачът премина с доста пробиви и обрати, но в крайна сметка американката спечели, без да допусне да загуби сет. Серина започна силно първия сет и след третия гейм вече водеше с два пробива - 3:0. Вместо да затвори лесно първата част, американката започна да допуска много непредизвикани грешки. Корне проби в четвъртия гейм, а следващият беше изключително дълъг и труден за французойката, но в крайна сметка, след 9 равенства, тя успя да вземе подаването си.

Загубеният гейм дойде в повече на Серина, която от ярост направи на пух и прах ракетата си.

Корне отново проби за 4:4, но се пропука при последния си сервиз гейм и Уилямс поведе с 6:5. Вместо да затвори лесно сета, Серина загуби подаването си на нула и така се стигна то тайбрек в първия сет. В него минибрейковете не липсваха, но американката направи един повече и спечели дългия гейм със 7:5.

Още в началото на втория сет Серена демонстрира агресивна игра и подсказа, че няма намерение да се задържа още дълго на корта. След два поредни пробива, американката поведе с 5:1. Корне върна един пробив, но силите и стигнаха само за това и Уилямс затвори сета и мача 7:6, 6:2.

В следващия кръг Серина Уилямс ще играе срещу 15-ата поставена Елина Свитолина от Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА