1 674 2

Силвия Дънекова: Не чувствам вина!

И втората проба на българската лекоатлетка се оказа положителна

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Далата положителна допинг проба българска лекоатлетка Силвия Дънекова заяви, че не чувства никаква вина за случилото се. Според нея тя е станала неудобна и затова е попаднала под прицела на допинг ченгетата от УАДА, след като е написала възражение срещу методите на световната антидопинг централа.

"Не чувствам вина, чиста съм. Аз с нищо не им застрашавам медалите. Абсурдно е да започна да бягам за призово класиране. Знам си възможностите", коментира Дънекова пред БНТ.

"Не вярвам резултатът да е различен, защото по този начин те сами ще се компрометират. УАДА сякаш работи за унищожаването на спорта, а не за предпазването на спортистите. Никой не е застрахован. Тези методи на анализ са такива, че дори и баща ми да дойде да даде проба и неговата ще е положителна”.

„В УАДА са напълно наясно, че ние няма как да се защитим. Надявам се, че тази затворена врата ще ми отвори други. Имах намерение да се откажа от спорта след тази олимпиада. Не напълно, но поне да бягам на по-малко състезания. Сега те ми помогнаха да се откажа напълно. Очаквам да се излее много помия върху мен. Мога да кажа на всеки критик - покрийте си нормативите, играйте по правилата на УАДА и тогава ме съдете", каза още Дънекова.

Бразилия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Gosh
  Отговор
  1 07:34  12.08.16
  Mnogo tochno bravo momiche!
 • незнайко
  Отговор
  2 09:15  12.08.16
  Малко отклонение от статията, но имащо връзка. Защо не разберат с какво се дрогира Майкъл Фелпс? Защото не искат. Тези вендузови белези сигурно имат връзка.

Напиши коментар:


Публикувай