738 0

ЛеБрон Джеймс подписа нов договор с Кливланд

Звездата ще вземе 100 милиона за 3 години

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

ЛеБрон Джеймс се е договорил с шампиона на НБА Кливланд Кавалиърс да поднови договора с отбора и за 3 години ще прибере невероятните 100 милиона долара, съобщи агентът му. 

Заплата му за първата година ще бъде 31 милиона, за втората ще надмине 33 милиона, с което ще счупи рекорда на Майкъл Джордън за най-добре платен баскетболист в рамките на един сезон. ЛеБрон ще има опция за третата година, когато ще получи над 35 милиона. 

Новината бе потвърдена от самият играч. „Искам да уведомя всички, че ще подновя договора си с Кливланд, отборът от родния ми град. Развълнуван съм от тази възможност да защитавам титлата ни. Миналия сезон бе невероятен и нямам търпение да започне новия и да се съберем с момчетата“ заяви Джеймс в една от социалните мрежи. 

Досега той преподписваше за по една година, като за втората опцията бе негова. Този път обаче реши контрактът да бъде за по-дълъг период, което със сигурност радва феновете на Кливланд. 

Джеймс ще поднови официално договора си следващата седмица, като се надява, че това ще направи и Джей Ар Смит. През миналата кампания той записа средно по 25,3 точки, 7,4 борби и 6,8 асистенции, а във финала отборът му навакса пасив от 1-3 срещу Голдън Стейт.
 

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай