14 Август, 2016 16:41 1 328 0

Даниел Александров победи световен шампион

  • борба-
  • олимпийски игри-
  • александров-
  • юлфалакян

Борците ни стартираха ударно в Рио

Даниел Александров победи световен шампион - 1
Снимка: БТА/АР

Борецът ни Даниел Александров започна ударно участието си на Олимпийските игри в Рио. В категория до 75 килограма в класическия стил нашето момче размаза сребърния медалист от Олимпийските игри в Лондон Арсен Юлфалакян от Армения.

Арсен също така е и световен шампион от Ташкент 2014 и европейски от Вилнюс 2009. Дани обаче отнесе арменеца и след 3:2 точки се класира на осминафиналите в Рио. Там Александров очаква победителя от мача между Карлос Муньос от Колумбия и Петер Бачи от Унгария.

Юлфалакян поведе след хвърляне след 1:32 минути след началото на мача. Но Александров изравни с още по-хубаво хвърляне минута по-късно, като захвана добре противника си от партер. 
Решителната точка за него дойде две минути преди края на битката, а до завършека ѝ Александров хубаво опази аванса си и не позволи да изпада в партер и да губи точки. 

Даниел е родом от Дупница, но учи в Самоков. Дълго време не беше слаган в сметките за игрите в Рио и се бореше в неолимпийската категория до 80 кг. Именно в нея той спечели бронзов медал на европейското първенство в Рига (Лат) през март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА