886 0

Даниел Александров победи световен шампион

Борците ни стартираха ударно в Рио

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Борецът ни Даниел Александров започна ударно участието си на Олимпийските игри в Рио. В категория до 75 килограма в класическия стил нашето момче размаза сребърния медалист от Олимпийските игри в Лондон Арсен Юлфалакян от Армения.

Арсен също така е и световен шампион от Ташкент 2014 и европейски от Вилнюс 2009. Дани обаче отнесе арменеца и след 3:2 точки се класира на осминафиналите в Рио. Там Александров очаква победителя от мача между Карлос Муньос от Колумбия и Петер Бачи от Унгария.

Юлфалакян поведе след хвърляне след 1:32 минути след началото на мача. Но Александров изравни с още по-хубаво хвърляне минута по-късно, като захвана добре противника си от партер. 
Решителната точка за него дойде две минути преди края на битката, а до завършека ѝ Александров хубаво опази аванса си и не позволи да изпада в партер и да губи точки. 

Даниел е родом от Дупница, но учи в Самоков. Дълго време не беше слаган в сметките за игрите в Рио и се бореше в неолимпийската категория до 80 кг. Именно в нея той спечели бронзов медал на европейското първенство в Рига (Лат) през март.

Бразилия


Напиши коментар:


Публикувай