773 0

Болт отново на върха на 100 метра

Звездата от Ямайка отвя Джъстин Гатлин на финала на спринта

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Юсеин Болт спечели седмата си олимпийска титла. Светкавицата от Ямайка порази конкуренцията на финала на 100 метра на Игрите в Рио де Жанейро, финиширайки за 9.81 секунди. Големият му съперник Джъстин Гатлин стартира отлично, но в заключителната част Болт показа на какво е способен и го изпревари. Американецът преодоля стоте метра за 9.89 секунди.

По този начин 29-годишният Болт започна похода си към трети златен требъл на Олимпийски игри. В Пекин 2008 и Лондон 2012 Светкавицата триумфира на 100, 200 и в щафетата на 4 по 100 метра.

Въпреки че в Рио Болт даде най-слабото си време на олимпийски финал на 100 метра, той не даде възможност да бъде детрониран. На полуфинала ямаецът дори си позволи да финишира с усмивка на лице, обръщайки се встрани, за да види съперниците си.

В битката за разпределението на медалите имаше повече интрига, но само в началото, когато Гатлин направи отличен старт, но Болт навакса изоставането си с феноменалната си бързина и заслужено взе златото. Трети с 9.91 секунди завърши Андре де Грас от Канада.

Стартовете на 200 метра в Рио предстоят във вторник.

Бразилия


Напиши коментар:


Публикувай