Last news in Fakti

15 Август, 2016 11:58 983 0

Американците отново неубедителни, но победиха

  • сащ-
  • франция-
  • томпсън-
  • паркър-
  • олимпийски игри

Клей Томпсън поведе своите към успех срещу Франция със 100:97, Тони Паркър получи почивка

Баскетболистите на САЩ записаха пета поредна победа на Олимпийските игри, но отново не бяха убедителни в представянето си – 100:97 срещу Франция. 

Факт е, че звездите от НБА водеха през цялото време и успехът им не бе поставен под въпрос, но с представянето си отново дадоха поводи за притеснение на феновете си. Все пак те приключват на първо място в своята група. 

Петлите играха без лидера си Тони Паркър, но се представиха повече от достойно, вкарвайки 56% от стрелбите си. Тома Йортел се отличи с прекрасни изяви, като завърши с 18 точки, 9 асистенции и 8 борби. Толкова вкара и Нандо де Коло, а Ник Батум помогна с 14. 

Клей Томпсън водеше американците с 30 точки, от които 7 тройки. Кевин Дюрант добави 17, а тимът водеше почти през цялото време, без обаче да се откъсне сериозно. 

Разликата стана 10 точки едва във втората част, а в третата стигна и 16, но Петлите отговориха, като в средата на последния период стопиха пасива си само на 4 точки. Американците обаче отново дръпнаха 10 и затвориха спокойно мача, като минималната разлика се получи в последната минута и половина, включително и след тройка на Антоан Дио с финалната сирена. 

Франция приключва в групата с 3 победи и 2 загуби, като ще заеме трето място и ще разбере съперника си в елиминациите след последните мачове от другата група.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА