568 0

Американците отново неубедителни, но победиха

Клей Томпсън поведе своите към успех срещу Франция със 100:97, Тони Паркър получи почивка

Иво Стойнев

Баскетболистите на САЩ записаха пета поредна победа на Олимпийските игри, но отново не бяха убедителни в представянето си – 100:97 срещу Франция. 

Факт е, че звездите от НБА водеха през цялото време и успехът им не бе поставен под въпрос, но с представянето си отново дадоха поводи за притеснение на феновете си. Все пак те приключват на първо място в своята група. 

Петлите играха без лидера си Тони Паркър, но се представиха повече от достойно, вкарвайки 56% от стрелбите си. Тома Йортел се отличи с прекрасни изяви, като завърши с 18 точки, 9 асистенции и 8 борби. Толкова вкара и Нандо де Коло, а Ник Батум помогна с 14. 

Клей Томпсън водеше американците с 30 точки, от които 7 тройки. Кевин Дюрант добави 17, а тимът водеше почти през цялото време, без обаче да се откъсне сериозно. 

Разликата стана 10 точки едва във втората част, а в третата стигна и 16, но Петлите отговориха, като в средата на последния период стопиха пасива си само на 4 точки. Американците обаче отново дръпнаха 10 и затвориха спокойно мача, като минималната разлика се получи в последната минута и половина, включително и след тройка на Антоан Дио с финалната сирена. 

Франция приключва в групата с 3 победи и 2 загуби, като ще заеме трето място и ще разбере съперника си в елиминациите след последните мачове от другата група.
 

Бразилия


Напиши коментар:


Публикувай