818 0

Александров: Връщам думите си

Теодор Николов

Родният състезател по борба Даниел Александров призна, че е бил много ядосан от загубата във втория кръг в категория до 75 килограма на олимпийския турнир по борба класически стил.

В първия кръг вчера Александров постигна изключително престижна победа срещу олимпийския вицешампион от Лондон 2012 и световен шампион от Ташкент 2014 Арсен Джулфалакян (Армения) с 3:2 точки. На осминафиналите обаче той отстъпи на друг бивш световен първенец Петер Бачи от Унгария с технически туш 0:8 точки още преди края на първата част.

След двубоя Александров намекна за отказване от спорта, но днес заяви, че това изказване е било повлияно от нервите. "Вчера бях много нервиран. Казах неща за отказване, които се съм ги мислил. Сега искам да си почина и да преосмисля нещата. Ще се постарая следващия път поне да съм на стъпалото. Ще наблегна доста на тренировките и ще направя всичко възможно", каза Александров за БНТ.

"Нямаше напрежение. Знаехме, че сме подготвени. Просто трябваше да излезем и да се сборим. Разочарован съм. Очаквах нещо повече. Бях дошъл за медал. Бях много надъхан. Жребият беше лош. Първи кръг - арменец - световен, европейски шампион, втори от игрите в Лондон, втора среща - унгарец пак световен и европейски шампион. Победих в по-тежкия първи мач. За жалост имам слабости в защита, правя доста грешки от партер и доста медали загубих от там", каза още той.
 Напиши коментар:


Публикувай