Last news in Fakti

15 Август, 2016 22:32 959 0

Ботев удари Славия в голов спектакъл

  • ботев (пд)-
  • славия-
  • голов спектакъл

Два червени картона отказаха столичани

Отборът на Ботев (Пловдив) записа първата си победа от началото на сезона в Първа професионална лига. Пловдивчани се завърнаха в "Коматево" с драматично 3:2 над гостуващия Славия в мач от третия кръг на родния шампионат.

Възпитаниците на Николай Костов губеха в резултата с 0:1, но показаха характер и обърнаха противника.

Сердер Сердеров откри резултата. Бърза контра за Славия, последвана от хубава асистенция на Ивайло Димитров, изведе Сердер Сердеров в 15-ата минута на голова позиция и той не пропусна да прониже противниковата врата.

Капитанът на "канарчетата" Тодор Неделев обаче бе на много високо ниво днес и върна интригата с гол в 38-ата минута.

Страхотна комбинация между Иван Стоянов и Неделев намери последния непокрит в пеналта, след което той преодоля Кирев и прати топката в мрежата.

Пълният обрат в мача дойде в началните минути на втората част, а в автор на гола се превърна Жоао Пауло.

В 64-ата минута Неделев привидно уби интригата с трети гол.

Това обаче не бе краят на зрелището, защото Славия завърши срещата с двама по-малко. Столичани си изкараха нелепо два червени картона в заключителните минути на мача.

Първо младият Димитър Буров бе изгонен, а след това и Марио Кирев. Дербито бе белязано и от две дузпи, като първата бе за състава на Ботев, а в 88-ата минута и "белите" получиха възможност да застанат зад бялата точка, от която ситуация Димитров не птропусна да вкара, оформяйки и крайното 3:2 в полза на домакините от Ботев.

Наставникът на Славия Александър Тарханов изрази недоволство от поредната загуба на своя отбор.

"Първото полувреме трябваше да водим с 5:0, не успяхме да вкараме. Второто получихме червен картон, после втори червен картон. Взаимодействахме много добре през първата част с Йомов, затова в средата имахме преимущество. Те имаха едно положение и вкараха", започна Тарханов.

"Футболът е такава игра, че трябва да се вкарват голове. Създаваме достатъчно положения, но не можем да ги реализираме", добави той.

"Буров е млад футболист, започна да нервничи, затова получи червен картон. Вторият жълт според нас не трябваше да се дава. За Марио не видяхме, но той каза, че не е направил нищо, за да се стигне до червен картон", сподели руснакът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА