585 0

Байряков също се размина с медал в Рио

Българският борец загуби мача за бронза срещу Джавид Хамзатов

Байряков също се размина с медал в Рио
Снимка: bgolympic.org
Иво Стойнев

С първи медал за България на олимпиадата в Рио се размина борецът ни класическия стил Николай Байряков. Представителят ни в категория до 85 кг  загуби битката за бронза срещу беларусина Джавид Хамзатов, до която стигна, след като мина през репешажи.

Двубоят не започна по най-добрия начин за нашия борец, който получи две точки пасив за неправилна защита. Веднага след това съперникът му бе поставен в партер, но Байряков не успя да се възползва.  Секунди преди края на първия период резултатът набъбна на 4:0. В началото на втория период българинът намали на 1:4. След това Николай можеше да бъде поставен в партер, но съперникът му предпочете игра от стойка. До края беларусинът се бори предпазливо и опази аванса си, който му осигури и бронза.

Иначе в репешажите Николай победи египтянина Ахмед Мохамед Ибрахим Саад с 2:1 технически точки, като агресията беше в основата на успеха му. Египтянинът успя да се спаси в защита от партер през първата част, а българинът направи същото малко по-късно. Саад обаче продължи да бъде твърде пасивен и често бягаше от центъра на тепиха, благодарение на което Байряков спечели две точки и се класира на малкия финал.

Преди това Байряков загуби на четвъртфинал в турнира по борба класически стил на Олимпиадата в Рио. В категория до 85 килограма нашият представител загуби с 1:10 от големия фаворит за титлата Жан Беленюк от Украйна. Малко по-късно съперникът му стигна до финала, с което прати българина на репешажите.

В първия си мач Байряков победи с 4:0 точки алжиреца Адем Буджемлин на осминафиналите. Нашенецът взе актива си през първата част след две прехвърляния на съперника. През втората част Байряков бе поставен в партер, но се защити по отличен начин и не допусна съперникът му да направи и точка.

Бразилия

Напиши коментар:


Публикувай