789 1

Полицията в Рио разпитва наш олимпиец

Обвиняват един от гребците ни, че наранил камериерки

Полицията в Рио разпитва наш олимпиец
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Наш спортист на Игрите в Рио 2016 е извикан на разпит в полицията заради обвиненията на камериерки, че са били обект на агресия от страна на българи в олимпийското село, съобщи "Франс прес".

"Води се разследване по случая, при който спортист от българската делегация е причинил наранявания на няколко камериерки, работещи в олимпийското село", се казва в съобщението на полицията в Рио де Жанейро.

Една от чистачките е дала показания, че инцидентът се случил, докато тя и колежките й влезли в стаята, за да почистят.

"Но спортистът настоял те да напуснат стаята, като ударил една от жените, след което атакувал другите", се казва още в информацията от полицията.

Името на българския спортист не се споменава, но по всяка вероятност става въпрос за някой измежду състезателите по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев.

Както е известно, вчера от българската делегация в Рио излязоха с изявление по случая, като поясниха, че Божилов и Василев не допуснали камериерките в стаята си заради непрекъснатите кражби в блока с българските спортисти. "Малко преди 10 часа сутринта двамата състезатели по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев отказват апартамента им да бъде почистван без надзор от обслужващия персонал в олимпийското село, след като предния ден от стаите им са изчезнали лични вещи", заявиха от българската делегация в специално изявление вчера.

"Божилов и Василев са излизали, когато четири от чистачките се опитали да влязат без съгласие в апартамента им. Двамата състезатели отказват почистване, имайки предвид изчезналите техни вещи и вещи на техни колеги в предишните дни от Игрите - мобилни телефони, таблети и др. Чистачките обаче проявяват настоятелност, при което състезателите им препречват пътя и ги подканят да излязат, за да могат да затворят вратата, тъй като им предстои излизане. Малко по-късно една от жените подава оплакване до администрацията на блока, че е била "обект на агресия", което изобщо не отговаря на истината. Имайки предвид реалните обстоятелства, все още съществуващата постоянна опасност от кражби и нежеланието на спортистите да бъдат притеснявани, ръководството на Българската олимпийска делегация намира за крайно неуместно и спекулативно подобно поведение от страна на обслужващия персонал", се казва още в изявлението на делегацията ни в Рио.

Бразилия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Олимпи яда
    Отговор
    1 12:39  16.08.16
    Понеже не можем да блеснем в камерите с медали, ще блеснем по друг начин. И в двата сучая сме център на внимание!

Напиши коментар:


Публикувай