Last news in Fakti

18 Август, 2016 07:58 1 238 0

Бойко Борисов поздрави Янкова и Лудогорец

  • борисов-
  • кралев-
  • поздравления-
  • медал-
  • лудогорец-
  • янкова

Поздравления отправи и министърът на спорта Красен Кралев

Бойко Борисов поздрави Янкова и Лудогорец - 1
Снимка: БТА

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов поздрави чрез официалната си страница във фейсбук бронзовата медалистка по борба Елица Янкова и шампионите по футбол Лудогорец (Разград).

Янкова грабна бронз в категория до 48 кг в женската борба след драматична схватка с аржентинката Патрисия Алехандра Бермудес. Лудогорец пък взе аванс от два гола над Виктория (Пилзен) в плейофите за място в групите на Шампионската лига.

"Поздравления за Елица Янкова. Само на 21 години тя показа истинския борбен дух на българите. Радост и гордост за страната ни. Пожелавам й още много успехи в кариерата и лично щастие. Надявам се този медал за България да вдъхне сили и на останалите български състезатели, чието участие не е приключило. Желая им много успехи. Зная колко труд и усилия е положил всеки един от тях и затова всички трябва да ги подкрепим. Радвам се и за успеха на Лудогорец (Разград). Една наистина отлична вечер за българския спорт", написа премиерът.

Министърът на спорта Красен Кралев поздрави всички българи с първия медал на сметката на България от олимпийските игри в Рио.

"Първи медал за България на тези игри. Да бъде честит на всички българи. Вярвам, че ще има още. Най-малката в отбора по борба показа как трябва да се борим за честта на България. Нека тя да бъде пример за останалите спортисти. Ще й кажа, че й се възхищавам. Тя прояви невероятен характер. Излезе да се бори със сърце, това трябва да правят всички", коментира Кралев пред БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА