869 0

Бойко Борисов поздрави Янкова и Лудогорец

Поздравления отправи и министърът на спорта Красен Кралев

Бойко Борисов поздрави Янкова и Лудогорец
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов поздрави чрез официалната си страница във фейсбук бронзовата медалистка по борба Елица Янкова и шампионите по футбол Лудогорец (Разград).

Янкова грабна бронз в категория до 48 кг в женската борба след драматична схватка с аржентинката Патрисия Алехандра Бермудес. Лудогорец пък взе аванс от два гола над Виктория (Пилзен) в плейофите за място в групите на Шампионската лига.

"Поздравления за Елица Янкова. Само на 21 години тя показа истинския борбен дух на българите. Радост и гордост за страната ни. Пожелавам й още много успехи в кариерата и лично щастие. Надявам се този медал за България да вдъхне сили и на останалите български състезатели, чието участие не е приключило. Желая им много успехи. Зная колко труд и усилия е положил всеки един от тях и затова всички трябва да ги подкрепим. Радвам се и за успеха на Лудогорец (Разград). Една наистина отлична вечер за българския спорт", написа премиерът.

Министърът на спорта Красен Кралев поздрави всички българи с първия медал на сметката на България от олимпийските игри в Рио.

"Първи медал за България на тези игри. Да бъде честит на всички българи. Вярвам, че ще има още. Най-малката в отбора по борба показа как трябва да се борим за честта на България. Нека тя да бъде пример за останалите спортисти. Ще й кажа, че й се възхищавам. Тя прояви невероятен характер. Излезе да се бори със сърце, това трябва да правят всички", коментира Кралев пред БНТ.

България

Напиши коментар:


Публикувай