1 861 8

УАДА се забърка в нов скандал

Агенцията е загубила всички проби на американски спортисти за последните 25 години

Теодор Николов

Световната антидопингова агенция (УАДА) е загубила всички проби на спортистите от националния тим на САЩ, вземани между 1990 г. и 2016 г. От Агенцията обясниха, че унищожаването на тестовете заради небрежни действия на човек от почистващия персонал, който бутнал стелажите с пробите на американците, пише bgathletic.com. Така 30 000 стъклени шишета са се разбили, съобщава BBC.

"Това е ужасно – американският сектор с проби в нашия архив е напълно унищожен. Към днешна дата, няма нито един тест на състезател от САЩ от 1990 г. до сега”, обявиха от УАДА.

Сред унищожените проби са и тези, взети в най-скорошно време.

BBC отбелязва, че инцидентът се случва точно преди посещението на Австро-руска делегация от микробиолози и биохимици, която е трябвало да извърши сравнителен анализ на пробите на руските спортисти с тези на американски. Делегацията е достигнала много трудно до разрешение за тези изследвания, които така или иначе няма да се проведат.

От УАДА съобщиха, че договорът с почистващата фирма ще бъде прекратен.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • торбалан
  Отговор
  1 22:15  18.08.16
  Поледно гледах на 800 метра плуване една американка оная ги би всичките с 1 дължина(размера на плувният басейн) ако оная не беше се назобила пак си е една работа!И сега няма проби колко интересно!
 • Mercedes-Benz
  Отговор
  2 22:41  18.08.16
  Ще падна от смях, били ги бутнали... тцтцтц За големи абдали имат хората.
 • ГГГ
  Отговор
  3 23:05  18.08.16
  Ха ха ха това приказките на Шехеразада пасти да ядат. По голяма наглост съшита с бели конци не съм чувал !?!? Направо да ги закриват тия то е явно чии интереси са обслужвали до сега от 1990 г насам. Точно се чудех кога, ще лъсне истната за такива, като Фелпс, ама явно никога :( Вярвайте сега в "Чистия спорт" !!!
 • и аз да попитам
  Отговор
  4 23:19  18.08.16
  професионалисти чистачи! следи няма!

 • Опа
  Отговор
  5 23:45  18.08.16
  А защо, ще равалят договора с почистващата фирма, че не разбрах !??!? Хората са професионалисти заличили са и почистили всички следи на американците перфектно ! Не се случва много често да те уволнят зарди перфектно свършена работа :))) Сега познайте, кое правиотелство, ще наеме веднага тази "безработна" фирма :)
 • гост
  Отговор
  6 00:20  19.08.16
  Я кажете ся колко трябва да си нагъл за да излезеш с такова обяснение. Това е все едно да се изплюеш в лицето на целия останал свят. Надявам се останалия свят и най вече руснаците съвсем скоро да поставят на мястото им тая самозабравила се нагла шайка пладнешки разбойници които вече десетилетия тероризират и ограбват народите по света. Тогава да ги видим.
 • чичо Пешо
  Отговор
  7 08:57  19.08.16
  хаха все едно пробите са били в някакви шишенца на стелажа, небезопасени, на открито...пълен смях, поне един пожар да бяха инсценирали. Много интересно как 26 годишни проби се съхраняват на стелаж...ох ще припадна от смях.
 • Краен
  Отговор
  8 12:11  28.11.17
  Ииии как па точно на САЩ бре бре, че късмет ахахахах. Голям смях

Напиши коментар:


Публикувай