1 082 2

Още двама в Рио гръмнаха с допинг

Теодор Николов

Бронзов медалист по вдигане на тежести е лишен от своя медал от олимпийските игри в Рио де Жанейро, след като даде положителна допинг проба за забраненото вещество "стрихнин", съобщиха от Спортният арбитражен съд (КАС).

Изат Артиков е уличен в употребата на допинг, след като стана трети в категория до 69 килограма. Той е лишен от отличието си.

"Допинг пробата на Артиков е положителна за наличието на "стрихнин". Резултатите на спортиста в Рио се анулират, а той трябва да напусне Рио де Жанейро", се казва в съобщение на КАС.

 Артиков стана първият медалист от олимпийските игри в Рио, който е уличен в употребата на допинг.

Веднага след случая стаа ясно, че още един призьор се е замесил в допинг скандал. Молдовският кануист Сергей Тарновский, който спечели бронзов олимпийски медал в индивидуалната надпревара на 1000 метра, също е дал положителна проба в предсъстезателна проверка и е лишен от права до края на Игрите.

19-годишният Тарновский трябваше да участва с по-големия си брат си Олег на 1000 метра двойка кану в сериите утре.

Ако молдовецът бъде дисквалифициран, бронзовият медал на 1000 метра кану ще бъде даден на завършилия четвърти във финала на дисциплината руснак Иля Щокалов.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ком пром
  Отговор
  1 23:24  18.08.16
  Световните допинг ченгета така се компрометираха след като заличиха и унищожиха всички следи и проби само на американците, че вече изобщо не ми пука от това , каво са казали, кого са хванали и т.н. Трябва да ги закрият, защото едва ли вече на някои не му е ясно за какво става въпрос!!!
 • бати
  Отговор
  2 23:45  18.08.16
  МАФИЯ

Напиши коментар:


Публикувай