21 Август, 2016 16:06 1 096 0

Борислав Новачков отпадна на осминафиналите в Рио

  • новачков-
  • олимпийски игри-
  • осминафинал-
  • гомес-
  • борба

Последният български борец на Олимпийските игри загуби от пуерториканец

Последният български борец на олимпийския турнир по борба Борислав Новачков загуби на осминафинал в категория до 65 килограма в свободния стил. Нашият представител бе победен от пуерториканеца Франклин Гомес с 4:7. След много пасивна първа част от страна и на двамата състезатели, която донесе една точка на съперника, след почивката двамата се активизираха.

Новачков поведе с 4:1, но в крайна сметка не успя да издържи на атаките на Гомес и допусна да му бъдат направени шест точки. Борецът от Пуерто Рико обаче отпадна от надпреварата на четвъртфиналите и Новачков остана без шанс за репешаж.

Преди две години Гомес победи Новачков и на турнира "Дан Колов" в София. Тогава българинът загуби с 2:7.

В първия си мач днес Борислав победи с 10:7 иранеца Мейсам Насири. Българинът поведе с 4:0 през първата част след две овладявания на съперника, но след почивката иранецът се активизира и успя да намали аванса на нашия с няколко избутвания от тепиха. В крайна сметка обаче и Новачков успя да реализира успешни атаки, които му донесоха и крайния успех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА