426 0

Бах: Бразилия обедини света

"Много благодаря, кариоки", заяви президентът на МОК

Бах: Бразилия обедини света
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Президентът на МОК Томас Бах заяви, че по време на Олимпиадата Бразилия е успяла да обедини света в тези трудни времена. Игрите бяха официално закрити снощи с грандиозна церемония в Рио.

"Много благодаря, кариоки! Поздравления за отлично проведените Олимпийски игри. Обичаме ви, бразилци! Благодаря за вашето безгранично гостоприемство. Бразилия обедини света в тези трудни за нас времена. Вие имате много поводи да се гордеете. Тези Игри ни демонстрираха как различията могат да обединят целия свят. Нашите олимпийски ценности създадоха от тези различия една общност“.

„Голямо благодаря на организационния комитет, спонсорите и международните федерации. Нека не забравяме и за доброволците. Техните усмивки стоплиха нашите сърца. Благодаря на олимпийските спортисти, които впечатлихте света със своите великолепни изпълнения. Вие се състезавахте в дух на приятелство и взаимно уважение. Изпратихте могъщо послание за мир по целия свят“.

„Благодаря на атлетите от отбора на бежанците. Вие сте символ на надеждата за милиони бежанци по цял свят. Ние ще продължим да бъдем на ваша страна и след тези игри. Заминаваме си от Бразилия като ваши приятели. Вие ще имате място в нашите сърца завинаги."


 

Бразилия

Напиши коментар:


Публикувай