23 Август, 2016 20:46 816 0

Марк Бата не е недоволен от родните рефери

  • марк бата-
  • рефери-
  • левски

Наблюдаващият мениджър даде ясен отговор относно претенциите на Левски от началото на сезона

Наблюдаващият мениджър на българските съдии от страна на УЕФА Марк Бата даде днес пресконференция, на която разкри детайли по работата си и изрази задоволството си от огромния брой журналисти, които уважиха събитието. Той даде сравнение с насрочената тридневна среща с треньорите от Първа и Втора лига, на която пристигнали само шестима треньори.

"На 16-и февруари започнах работа и малко по малко установих проблемите, които трябва да се оправят. На първо място е атлетичността на самите съдии. Обясних им, че ако искат да ги приемат на сериозно, трябва да се представят като такива. Коригирахме теглото, подкожните мазнини и придвижването по терена. И когато сега ги видите по терена, ще видите как те са по-добре подготвени, започна Бата.

"Второто нещо, което той имаше предвид, е работата по време на семинарите. Преди е имало 25 процента от времето ангажименти на терена и 75 процента теория пред мониторите.

"Сега е обратно. 75 процента от времето сме на терена и работим там. Днес също имахме среща с водещите рефери и причината е да ги виждаме по-често, както треньорите виждат всеки ден играчите си, обясни Бата. Досега семинарите от два пъти в годината са крайно малко. Сега на всеки 4-5 изиграни кръга ще се събираме и ще коментираме мачовете, самите съдии ще виждат какво са направили.

Бата натърти, че от началото на първенството е гледал 27 мача на видео или на живо. Глобално погледнато е доволен от представянето на реферите, а специално в последния кръг няма забележки.

"Ако ви кажа, че българските съдии са най-добрите в света, сигурно ще помислите, че се шегувам. Ако ви кажа, че са и най-слабите на света, няма да бъде вярно. Затова ви казвам, че както има добри съдии, така има и хора, които още трябва да работят, добави Бата.

Той беше попитан дали смята, че Левски е бил ощетен в мачовете с Локомотив (Пловдив)- завършил 2:2, и с Монтана на старта- 0:0. Бата обаче каза, че до момента от това, което е гледал, може да посочи само един мач, който е решен от съдийска грешка и това е Ботев (Пловдив)- Локомотив (Пловдив).

"В ситуацията с Анисе на мача Левски- Лудогорец (1:0), не мисля, че е имало умисъл и от двете страни. Футболистите просто се плъзгаха по тревата един срещу друг. Според мен тук от съдийска гледна точка реферът постъпи правилно. А след това, че има решения на Дисциплинарната комисия, това е последващо действие.

"За претенциите на Левски за дузпата на Локомотив (Пловдив), мисля 95 процента от съдиите ще я отсъдят. Смятам, че когато има такъв контакт, окото вижда така. За мача с Монтана, питате ме за ситуация с Адениджи. Не си я спомням, а мачът го гледах. И щом не си я спомням, значи не е било ситуация за дузпа. А за игра с ръка на защитник от Монтана, това стана при опит да играч на гостите да изчисти топката. тя летеше извън полето и удари ръка на негов съотборник. Ако усещаш футбола, знаеш, че това няма как да бъде дузпа. Това е стечение на обстоятелствата", обясни Марк Бата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА