487 0

Италианец спечели втория етап на Обиколката на България

Филипо Фиорели изпревари в генералното класиране победителя от първия етап Евгений Гидих

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Филипо Фиорели от отбора на "Делио Галина" спечели втория етап в 65-ата колоездачна Обиколка на България.

21-годишният италианец беше най-бърз във финалния спринт по 95-километровото трасе от Пловдив до Кърджали и завърши за 2:05.30 часа. Втори се нареди украинецът Михайло Кононенко от тима на "Колс", а трети със същото време остана испанецът Серхио Перес Гутиерес от състава на "Куота".

Етапът започна с атака на група от 17 колоездачи, сред които и 40-годишният български ветеран Евгени Балев от КК "Несебър", които се откъснаха и не позволиха да бъдат застигнати. Те финишираха с аванс от около минута пред основната група, в която беше и носителят на жълтата фланелка Евгений Гидих от Казахстан, който спечели първия етап на Обиколката.

С успеха днес Фиорели излезе начело в генералното класиране с неофициално време от 6:42.22 часа. Той има преднина от четири секунди пред Кононенко и от шест пред Перес Гутиерес.

Украинецът Виталий Бутс остана лидер в класацията за активност, а неговият сънародник и съотборник от отбора на "Колс" Андрий Братащук продължава да води в подреждането за най-добър катерач.

България


Напиши коментар:


Публикувай