Last news in Fakti

31 Август, 2016 22:45 1 423 2

Чужденци отново заливат ЦСКА

  • цска-
  • чужденци-
  • легионери

Нови трима легионери в тима на столичани

Младият перспективен отбор на ЦСКА-София, с който Христо Янев завоюва Купата на България, остава в историята. Както старши-треньора, така и онзи обещаващ състав вече ги няма.

"Червените" записаха няколко колебливи мача в родния шампионат и дотам. Решението се търси в привличане на чужденци, които да спасяват работата. Чуждестранен треньор в лицето на Едуард Йорданеску, а сега и още нови легионери в редиците на столичани.

От "Армията" обявиха, че са подписали договори с Рубен Пинто и Руй Педро и голаджията Вилмар Джордан.

Новодошлите попълнения ще бъдат представени пред медиите в четвъртък /утре/ от 09:00 сутринта на "Българска армия".

Рубен Пинто идва под наем от лисабонския Беленензеш и ще играе за "армейците" като преотстъпен до края на сезона, като в споразумението няма клауза за откупуване на правата му, според "А Бола".

Добре познатият у нас Вилмар Джордан Хил пък акостира на "Армията" като свободен агент.

Колумбиецът направи бум в родното първенство в периода между лятото на 2013 и 2015 година, като в рамките на 54 мача в елита успя да се разпише 29 пъти, след което последва трансфер в Китай.

Още в първия си сезон отбелязва 20 гола и заедно с Мартин Камбуров стават голмайстори на шампионата.

Португалският атакуващ халф Руй Педро има общо 66 мача и 20 гола за всички юношески и младежки формации на националния отбор на Португалия. Последните 2 години играе в португалския Академика, където записва 57 мача и 8 гола. Според transfermarkt, неговият контракт е до 30 юни 2017 г. с опция за още една година.

„Много съм щастлив да подпиша с толкова голям отбор. Нямам търпение да започна тренировки с новите съотборници”, заяви при пристигането си на „Армията” португалския техничар.

Така иберийците в тима се увеличиха, след като вече "червените ' използват Арсенио Нунеш, Диого Виана и Давид Симао.

Другите чужденци, на които явно ще разчита новият наставник са централният защитник Рафа Перес и Густаво Кулма. И двамата колубийци.

По-притеснителното е не само качеството на новите, но също така и фактът, че изцяло българският тим на ЦСКА-София малко по-малко губи онова свое лице, което даде надежда на феновете. Дали съвсем скоро "червените" няма да бъдат представлявани основно от португалци и колумбийци, предстои да разберем. Конвертирането обаче вече стремглаво започна. А нееднократно това е доказвало, че не върши работа на софийските градове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮююБряяяя

    0 0 Отговор
    Има ли лудииииииии?! Хайде на мач!
  • 2 Армейска кръв

    0 0 Отговор
    Светла му памет на ЦСКА !
    Микре в Шампионска Лига.