8 898 0

Допинг дивотия и един достоен мъж

Допинг дивотия и един достоен мъж
Йогешвар Дут

Индийският борец Йогешвар Дут е готов да се задоволи с бронза от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. и да не получи сребърния медал на загиналия руски борец Бесик Кудухов, който може да бъде лишен от наградата заради допинг. Това пише индиецът в своя туитър профил.

"Бесик Кудухов е велик борец. Уважавам го като спортист. Това че след смъртта му излезе положителен допинг тест е трагедия. Ако е възможно, той трябва да запази този медал. Човечността е първостепенна за мен", пише Дут.

Индиецът зае трето място в категория до 60 кг. на игрите в Лондон.

Във вторник, 30 август, Международният олимпийски комитет и шефа на руската федерация по борба Михаил Мамиашвили съобщиха, че няма официално потвърждение за това дали Кудухов е използвал забранени вещества.

Преди това изданието The Indian Express съобщи за наличие на положителна проба и че сребърният медал ще бъде връчен на Дут.

Бесик Кудухов загина на 27 години при автомобилна катастрофа на 29 декември 2013 г.

Остър коментар по този повод направи Алексей Зотев в рубриката си "Аблсурдни новини" на изданието "Голос Севастополя".

"...Кудухов не е с нас вече 3 години. Как може да защити честта си? Дивотия!," пише Зотев и добавя по повод индийския борец: "Но няма зло без добро. Благодарение на тази ситуация разбрахме, че на Земята живее един достоен човек, който не иска да прави сделка със съвеста си и не се бори за победа на всяка цена. Човечността е понятие, пред което всички скъпоценни метали губят блясъка си".

Допинг дивотия и един достоен мъж


Напиши коментар:


Публикувай