2 Септември, 2016 09:18 1 406 0

Григор Димитров напред в САЩ след драма

  • шарди-
  • димитров-
  • тенис-
  • us open

Ракета №1 на България с изтощителна победа в петсетов мач

Григор Димитров напред в САЩ след драма - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис след трудна петсетова победа над Жереми Шарди. Поставеният под номер 22 в схемата българин надигра французина с 4:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 след малко повече от три часа игра.

Тазгодишното участие на Димитров на US Open се очертава като едно от най-успешните му, като той едва за втори път в кариерата си успява да достигне до третия кръг.

Шарди започна по-концентрирано и проби още в първия гейм. Григор върна пробива в осмия гейм и изравни за 4:4, но след това допусна съперникът да вземе следващите два гейма, а с това и първия сет с 6:4.

Димитров се мобилизира във втория сет и успя да спечели с 6:4.

Двубоят продължи да бъде равностоен, но Димитров допусна срив във важните моменти от третия сет и загуби с 3:6.

Българинът не се отказа да гони победата и успя да вкара мача в решителен пети сет след 6:4 в четвъртия.

Григор показа повече физическа свежест в петата част и спечели категорично с 6:2.

В третия кръг на турнира българинът ще срещне португалеца Жоао Соуса, който надигра испанеца Фелисиано Лопес с 6:2, 6:4, 1:6, 7:5. Димитров и Соуса са играли два пъти помежду си, като са си разменили по една победа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА