2 Септември, 2016 14:27 1 160 0

Сашо Тонев отпада за мача с Люксембург

  • тонев-
  • дяков-
  • национален отбор-
  • петев-
  • люсембург

Светослав Дяков се завръща в състава

Сашо Тонев отпада за мача с Люксембург - 1
Снимка: БТА/АР

Крилото Александър Тонев се разболя и е единственият със здравословни проблеми към момента в лагера на националния отбор на България преди мача с Люксембург на 6 септември, разбра "24 часа".

С този мач “лъвовете” стартират новия квалификационен цикъл. По пътя към Мондиал 2018 сме в тежка група с Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург. През уикенда Сашо Тонев дебютира за “Кротоне”, след като през юли подписа с новака в серия “А”. Българинът имаше добри изяви, но тимът му допусна обрат от 1:0 до 1:3 от “Дженоа”. Имайки предвид, че квалификацията с Люксембург е чак след 4 дни, Тонев все пак има шанс да се възстанови. Но отслабването на физическото му състояние със сигурност ще окаже влияние при решението на Ивайло Петев за състава.

Ивайло Чочев, Светослав Дяков, Антон Недялков, Ивелин Попов и Мартин Райнов се готвят за упражнение по време на тренировка. Селекционерът получи и добра новина от лекарския си щаб - капитанът Светослав Дяков е напълно здрав и ще започне двубоя във вторник. Халфът получи редица тежки удари по време на реванша на “Лудогорец” от плейофа за влизане в Шампионската лига срещу “Виктория” (Пилзен). Дяков бе сменен 10 мин преди края, а след това бе аут от шампионатния мач на разградчани срещу “Локо” (Пд). Удар по време на тренировка на националите получи нападателят на “Берое” Георги Божилов. Травмата обаче не е сериозна.

До неделя избраниците на Ивайло Петев провеждат занимания на базата на БФС в Бояна. В понеделник се местят за официалната си тренировка на стадион “Васил Левски”, където във вторник от 21,45 ч посрещат Люксембург. Цените на билетите за първия ни мач от квалификациите са 10, 15 и 20 лева.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА