2 Септември, 2016 16:48 1 573 0

Лудогорец не губи от трансфера на Препелица

  • препелица-
  • трансфер-
  • ростов-
  • лудогорец-
  • заплата

Шампионите покриха с парите всички заплати на Препелица за миналия сезон

Лудогорец не губи от трансфера на Препелица - 1
Снимка: ludogorets.com

Фактът, че Лудогорец не реализира продажба на Андрей Препелица в Ростов, а го пусна като свободен агент, не оставя шампионите с празни ръце. Те вече получиха 290 хиляди евро от УЕФА преди раздялата с румънеца, съобщава „7 дни спорт”. Румънският халф си тръгна от Разград като свободен агент, след като разтрогна по взаимно съгласие и премина в състава на руския Ростов. Той подписа за 2 години с годишна заплата от 700 хил. евро и допълнителни бонуси. Румънецът се надява, че там ще играе по-редовно, след като в Лудогорец през повечето време оставаше на резервната скамейка.

В същото време обаче разградчани не губят нищо от този трансфер, тъй като вече са получили тлъста сума в размер на 290 хиляди евро от УЕФА заради участието на румънския национал на Евро 2016 във Франция. Както е известно, европейската централа плаща на всеки клуб, който има представители на шампионата.

Сумата се води обезщетение за дните, в които играчът е отсъствал от клубния си тим. На практика тези 290 хиляди евро покриват почти всички заплати получени от Препелица през миналия сезон. По непотвърдена информация, месечното възнаграждение на халфа бе в размер на 30 хил. евро. За да премине в Ростов играчът се е отказал от всякакви обезщетения, както и от премията за титлата от миналия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА