1 215 0

Лудогорец не губи от трансфера на Препелица

Шампионите покриха с парите всички заплати на Препелица за миналия сезон

Снимка: ludogorets.com
Снимка: ludogorets.com
Иво Стойнев

Фактът, че Лудогорец не реализира продажба на Андрей Препелица в Ростов, а го пусна като свободен агент, не оставя шампионите с празни ръце. Те вече получиха 290 хиляди евро от УЕФА преди раздялата с румънеца, съобщава „7 дни спорт”. Румънският халф си тръгна от Разград като свободен агент, след като разтрогна по взаимно съгласие и премина в състава на руския Ростов. Той подписа за 2 години с годишна заплата от 700 хил. евро и допълнителни бонуси. Румънецът се надява, че там ще играе по-редовно, след като в Лудогорец през повечето време оставаше на резервната скамейка.

В същото време обаче разградчани не губят нищо от този трансфер, тъй като вече са получили тлъста сума в размер на 290 хиляди евро от УЕФА заради участието на румънския национал на Евро 2016 във Франция. Както е известно, европейската централа плаща на всеки клуб, който има представители на шампионата.

Сумата се води обезщетение за дните, в които играчът е отсъствал от клубния си тим. На практика тези 290 хиляди евро покриват почти всички заплати получени от Препелица през миналия сезон. По непотвърдена информация, месечното възнаграждение на халфа бе в размер на 30 хил. евро. За да премине в Ростов играчът се е отказал от всякакви обезщетения, както и от премията за титлата от миналия сезон.Напиши коментар:


Публикувай