640 0

Дяков остава капитан, Петев иска мобилизация

Теодор Николов

Българският национален отбор по футбол няма да има нов капитан. Светослав Дяков ще запази статута си и през новите квалификации.

Преди няколко дни се появи информация, че футболистите в отбора искат да гласуват за нов капитан, но днес селекционерът Ивайло Петев и халфът на Лудогорец заявиха, че това не отговаря на истината и лентата остава в притежание на Дяков.

Страната ни играе срещу Люксембург на 6 септември, вторник, от 21:45 часа на стадион "Васил Левски" в столицата.

В тима няма кадрови проблеми и ще се гони на всяка цена победа срещу Люксембург в първия мач от група "А" на световните квалификации в зона Европа, заяви селекционерът Ивайло Петев.

Той добави, че за да се стигне до пълен успех, футболистите трябва да се възползват от слабите страни на съперника и да неутрализират силните. Най-важното според наставника е да изглеждаме като отбор и да се поздравим с успех.

"Надявам се Георги Миланов да тренира наравно с останалите. Тонев няма проблем, не е пропускал тренировки, така че всички са здрави. Няма кадрови проблеми, няма и напрежение. Естествено, има заряд и ние трябва да се представим на ниво. Трябва и да спечелим. Целта е да имаме по-голям игрови превес, да използваме слабите страни на Люксембург и да неутрализираме силните", каза българският национален селекционер на пресконференцията преди мача.

"Отнасяме се с уважение към Люксембург. Изгледахме доста записи и сме добре запознати с тях. Наясно сме срещу какъв отбор играем и се надявам утре да бъдем концентрирани. Ако играем така, както знаем, ще се поздравим с успех. За да стане това обаче, трябва да бъдем мобилизирани. За мен е важно да изглеждаме като отбор и да се поздравим с успех. Единствено победите могат да върнат хората на стадиона. Не е приятно да ни смятат за аутсайдери в групата, но при положение, че от доста години ни няма на голям форум, е нормално донякъде ", добави Петев.Напиши коментар:


Публикувай