Last news in Fakti

6 Септември, 2016 23:42 2 017 5

България все пак победи Люксембург в луд мач

  • българия-
  • национален отбор-
  • люсембург-
  • тонев

"Лъвовете" замалко да се провалят срещу айтсайдера в групата

България все пак победи Люксембург в луд мач - 1
Снимка: БТА/АР

България започна успешно световните квалификации за Мондиала в Русия през 2018 година, след като надви Люксембург с 4:3 по изключително мъчен и труден в среща от Група ''А''. Селекционерът Ивайло Петев реши да заложи на съвсем нова защитна двойка в лицата на Иван Иванов и Божидар Чорбаджийски. Освен това сред титулярите личаха и имената на Георги Миланов, който бе вдигнат на крака в последния момент, Марселиньо и Ивелин Попов.

В 16-ата минута Рангелов даде аванс на нашите, но бившият нападател на ЦСКА Жоаким ни попари с два гола за два минути - в 60-ата и 62-ата минута.

Три минути след това Марселиньо изравни, а в 78-ата минута Попето отново даде аванс на нашите. В 91-ата минута Бонер изравни и смълча и без това тихите трибуни, но минута след това Тонев донесе успеха на нашите.

Доста странно домакините не натиснаха противника си от самото начало на срещата и дори гостите отправиха първия точен удар в мача,  но топката попадна сигурно в ръцете на Владо Стоянов.

В 4-ата минута и Жоаким пробва късмета си след удар от дистанция, но неговото изпълнение бе неточно.

Десетина минути след това младата сензация в състава на гостите Тил, който е само на 16 години, пробва късмета си от 20-ина метра, но топката премина малко над напречната греда.

В 16-ата минута все пак нашите поведоха след прекрасен гол на Димитър Рангелов, който отправи страхотна тупалка от над 25 метра и не остави никакви шансове на противниковия страж. Последваха доста скучни минути в които така и не се стигаше до интересни положения пред двете врати.

В 33-ата минута Александров пробва късмета си, но стражът на противника спаси. В 41-ата минута пък Георги Миланов нацели напречната греда и пропусна отличен шанс да удвои аванса на нашите.
Малко след подновяването на играта Жоаким опита удар към нашата врата, но топката профуча покрай целта.

В 52-ата минута и Марселиньо стреля, но за нашите. Неговият удар обаче бе доста неточен. 
През следващите минути нищо не предвещаваше, че ще се случи нещо лошо за нашите национали.

В 60-ата минута обаче бившият нападател на ЦСКА Жоаким изравни, след като получи топката в наказателното поле и след карамбол успя да преодолее Владо Стоянов. Макар топката да рикошира във вратаря попадението бе записано на нападателя.

Две минути след това Жоаким направи обрата в мача пълен - той излезе един на един срещу Иван Иванов и го преодоля с две движения, а след това прати топката в далечния ъгъл. Все пак нашите бързо възстановиха равенството в 65-ата минута след гол на Марселиньо. След центриране от корнер бразилецът насочи топката с глава към близкия ъгъл и я вкара. 

Десет минути след това Тонев намери Рангелов в наказателното поле, но последният не успя да засече топката във вратата.

В 78-ата минута обаче Попов даде аванс на нашите, след като от малко над 20 метра изпълни по прекрасен начин фаул и не остави шансове на противниковия вратар.

В 91-ата минута Бонер бе изведен в наказателното поле и с хубаво воле изравни, но само секунди след това Тонев вкара и донесе скъпоценните три точки на нашите с магическо попадение.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 без перука

    1 0 Отговор
    БФС трябва да дадат почетна пенсия на вратаря на Люксембург, който игра, като 12-ти играч в БГ тима. Без неговата безценна помощ нямаше да победим! Не ми се мисли, ако този аматьорски тим имаше и вратар!
    Ако сте със слаби сърца не гледайте следващите мачове на националния ни тим!
  • 2 Някой

    1 0 Отговор
    И нека екскурзиите започнат сега!

    Какви дестинации! Франция, Холандия, Швеция.
    Какво по-хубаво друг да ти плаща.
  • 3 Перукан

    1 0 Отговор
    Няма по калпав тим от нашия. Дано по скоро свърши агонията на нащте калпазани
  • 4 Зрител

    0 0 Отговор
    Отборът на снимката не е от мача.
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Централния защитник е много бавен и го компенсира с ръце.
    На този пост г-н Петев да постави Минев.Отбора не е обигран,
    което проличава във връзките м/у отделните линии. Физическата
    издържливост се нуждае от допълнителна работа. Топката често
    се подава назад при наличие на предни свободни зони. Да се пови
    ши скоростта на атаките. За победата благодарности и мъка.