1 065 0

Левски се разбра с Мъри Стоилов?

Стоилов става силният човек на "Герена"

Левски се разбра с Мъри Стоилов?
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Станимир Стоилов се е разбрал с новото ръководство на Левски за връщане на "Герена", твърди "Тема Спорт". Между двете страни вече е постигнато принципно съгласие, а новината предстои да бъде официално разгласена съвсем скоро. Новите шефове на сините са се разбрали с колегите си в Астана, където Мъри има действащ договор за още една година. 

Първоначалната позиция на Мъри ще бъде генерален мениджър или нещо друго по съвместяване от разстояние. В следващите месеци ще се търси най-безболезненото решение за връщането и официално на Стоилов на "Герена". Той има сериозна неустойка в договора с казахстанския тим, ако реши сам да напусне. Вероятността да бъде уволнен при резултатите, които постига, е нищожна. 

На "Герена" Мъри няма да работи с Наско Сираков, тъй като новият собственик Спас Русев се отказа от услугите му. Това означава, че Мъри ще разполага с цялата власт в спортно-технически план. Станислав Ангелов-Пелето ще остане на "Герена", но най-вероятно в школата. Очаква се до края на седмицата Спас Русев да определи кой ще бъде изпълнителен директор. В момента постът заема Константин Баждеков.

България

Напиши коментар:


Публикувай