Last news in Fakti

7 Септември, 2016 16:47 930 1

Левски се раздели с Венци Христов

  • христов-
  • левски-
  • раздяла-
  • петрович
Левски се раздели с Венци Христов - 1
Снимка: БТА

Левски се раздели с Венцислав Христов, пише Sportal.bg. Шефовете на "сините" и нападателят се разделиха по взаимно съгласие. Както е известно, голмайсторът пристигна на "Георги Аспарухов" през зимата, като вкара осем гола в 15 мача от пролетния дял на първенството. След пристигането на Люпко Петрович обаче формата на 27-годишния играч спадна чувствително. Той игра шест мача този сезон под негово ръководство, както и два в края на миналия сезон, но не се разписа нито веднъж. Постепенно загуби титулярното си място, като срещу Верея дори бе извън групата. Бившият футболист на Несебър, Монтана, Черноморец, Берое, Металург Донецк, Риека и Шкендербеу вкара само един гол от дузпа в четирите контроли през лятото.

Интересното е, че в последния ден на трансферния прозорец Христов бе пред договор в Русия, но отказа предложението и сделката пропадна. Вчера 26-кратните шампиони на България привлякоха Илиян Мицански, а освен това на Петрович не допада стила на Христов, което също се оказа решаващо. Сръбският специалист бе заявил на Георги Иванов-Гонзо още преди "синята" легенда да напусне, че иска друг централен нападател, за да успее да се бори за пробив в евротурнирите и за нещо значимо в първенството.

В края на месец май обаче Левски се възползва от клауза в контракта на Христов, която гласеше, че до края на май, ако платят съответна сума, той ще удължи автоматично договора си. Така и стана, предвид добрите изяви под ръководството на Стойчо Стоев, когато вкара всичките си осем попадения в 13 мача под негово ръководство. Нападателят дори взе награда за най-добър играч на 25-ия и 31-ия кръг в "А" група през миналата кампания.

При Петрович от осем официални мача, Христов няма нито едно попадение със синята фланелка. Така двете страни си стиснаха ръцете и се разделиха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма мое няма твое всичко е...

    0 0 Отговор
    Я да се върне пак в Берое и да напълни синята врата с голове за отмъщение!