766 1

Скандал в началото на Параолимпиадата

Беларуската делегация издигна руското знаме, взеха им го

Скандал в началото на Параолимпиадата
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Международният параолимпийски комитет (МПК) ще започне разследване по отношение на делегацията на отбора на Беларус, пише вестник РБК. Един от нейните участници премина на церемонията по откриване с руския флаг. Личността на мъжа все още не е установена.

По данни на Би Би Си, публикувани в Туитър, от МПК заявиха, че се опитват да установят самоличността на нарушителя, след което ще бъде взето решение относно мерките, които ще бъдат предприети.

Един от участниците в състава на беларуската делегация носеше руския флаг на церемонията по откриване на Параолимпиадата. Той премина с флага няколко десетки метра, след което флага му бе отнет.

"Беларуската делегация е вдигнала руския флаг в знак на солидарност с руските параолимпийци". Това заяви председателя на параолимпийския комитет Олег Шепел пред беларуската държавна агенция "Белта". 

Президентът на Беларус Александър Лукашенко е одобрил издигането на руския флаг от беларуската делегация на откриването на Параолимпийските игри в Рио. Това заяви Наталия Ейсмънд, прессекретар на беларуския президент. "Искам да подчертая, че тази позиция е държавна и в това число на президента на страната и на параолимпийския ни комитет. Ние сме солидарни с руските параолимпийците", това разкри Ейсмънд пред радиостанция "Говорит Москва".

Бразилия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Добруджанец
    Отговор
    1 14:16  08.09.16
    Може да са ни помогнали през 1878г., но винаги са искали да ни притежавет.Е имало е и ще има истински патриоти!Не националисти, а патриоти!Колкото до беларусите, те са г.......ци, катои нашите комунисти!

Напиши коментар:


Публикувай