506 0

Параолимпиадата в снимки

Откриха Игрите за хората с увреждания

Параолимпиадата в снимки
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Началото на турнира беше сложено с пищна церемония, в която се включиха 4350 спортисти с увреждания.

Снимка: БТА/АР

Снимка: БТА/АР

Откриването беше белязано от страхотните изпълнения на Аарън Уийлц, който демонстрира духа на параолимпийците със страхотни изпълнения с инвалидна количка на рампа. Представленията бяха изгледани на живо и от президента на Международния параолимпийски комитет Филип Крейвън, който загуби краката си след падане при изкачване на скала на 16-годишна възраст. Той подчерта, че бразилският народ трябва да подкрепи параолимпийците.

Снимка: БТА/АР

"В страна, която се изправи пред много предизвикателства в последно време, параолимпийците могат да покажат как да бъдат избегнати ограниченията. Можем да докажем, че пред хората има неограничени възможности. Спортистите ще ви изненадат, вдъхновят и въодушевят, но най-вече, те ще ви променят", каза Крейвън.

Бразилският президент Мишел Темер, както и президентът на организационния комитет Карлос Нузман бяха освирквани от публиката по време на речите си.

Най-накрая олимпийският огън бе запален от бразилския плувец Клодоалдо Силва, а публиката стана на крака да окуражава една от факлоносците, Марсия Малсар, която се подхлъзна заради дъжда, който се изсипа на „Маракана“, но стюардите й помогнаха да се изправи и да продължи.

Снимка: БТА/АР


Бразилия


Напиши коментар:


Публикувай