Last news in Fakti

13 Септември, 2016 21:29, обновена 14 Септември, 2016 07:14 4 643 4

Вратарска грешка лиши Лудогорец от победа над Базел

  • лудогорец-
  • базел-
  • шампионска лига-
  • групова фаза

Българският шампион направи 1:1 с швейцарския тим в първия си двубой в групите на Шампионската лига

Вратарска грешка лиши Лудогорец от победа над Базел - 1
Снимка: БТА/ АР

Отборите на Базел и Лудогорец завършиха при резултат 1:1 в първия си мач от група "А" на Шампионската лига. Българският шампион поведе в резултата в самия край на първото полувреме след страхотна контраатака и прекрасно попадение на Джонатан Кафу, но десет минути преди края на двубоя вратаря на "орлите" Владислав Стоянов направи груба грешка, позволявайки на домакините да изкопчат точката.

90+4' - Край на мача. Базел - Лудогорец 1:1.

80' - Гол за Базел! Сякаш от нищото швейцарците отбелязаха, не и без помощта на българския страж. Стоянов излезе неразчетено и изби центрирана топка с една ръка, но за негово нещастие тя попадна в Ренато Щефен, който я насочи в мрежата за 1:1.

78' - Базел увеличи оборотите, но така и не достига до чисто голово поожение. Ланг напредна отдясно и пробва центриране, което обаче се превърна в лек удар, който Владислав Стоянов улови безпроблемно.

69' - Лудогорец изтегли играта си в по-задни позиции с оглед резултата и изчаква шанса си на контраатаки и засега тактиката на Георги Дерменджиев сработва перфектно.

67' - Едер Баланта стреля с глава към българската врата, но ударът му преминава на около метър над напречната греда.

66' - Нарушение на Козмин Моци в средата на терена, но жълт картон получава футболиста на домакините Ренато Щефен, който поиска именно официално предупреждение за съперника си, но бурната му реакция предизвика друго у съдията.

56' - Грешка в отбраната на Лудогорец и подарена топка за Ренато Щефен от Базел, който потърси Думбия, но Натаниел изчисти пред голлинията.

52' - Базел взе инициативата в центъра на терена и опитва продължителни атаки от няколко минути, които към момента не водят до нищо сериозно.

46' - Начало на второто полувреме!

45+3' - Край на първата част! Лудогорец води на Базел.

45' - ГОЛ за Лудогорец! Джонатан Кафу завърши страхотна контраатака за "орлите", които повеждат в резултата. Бразилецът пое топката на скорост, елиминира по прекрасен начин последния в защитата на швейцарците Марек Сухи и прати кълбото в долния десен ъгъл на Васлик за 0:1.

39' - Принудителна смяна в състава на Базел. Сейду Думбия влиза на мястото на Марк Янко, който напуска с контузия.

35' - Владението на топката е 57-43% в полза на домакините. До момента швейцарците са направили 201 точни паса, докато разградчани - 137.

31' - Марк Янко стреля с глава, но ударът му премина в близост до дясната греда на Стоянов. Опасност отново нямаше, тъй като българският вратар бе покрил ъгъла си.

30' - В продължение на няколко минути Базел и Лудогорец владеят топката в средата на терена без да застрашават вратата на съперника.

25' - Четвърт час игра на "Санкт Якоб Парк", в който двата отбора са равностойни. Базел има леко превъзходство във владеенето на топката, но нищо по-съществено.

21' - Вандерсон бе оставен непокрит в наказателното поле на Базел и опита удар от малък ъгъл след изсипана топка, но стражът Васлик внимаваше.

17' - Лекарският екип на Лудогорец влиза на терена, за да окаже помощ на капитана на "орлите" Светослав Дяков, който получи неприятен удар в крака след съприкосновение с Марк Янко. Дяков е изведен извън очертанията на игрището, а Лудогорец ще играе с човек по-малко за кратко.

12' - Швейцарците отново опитват атака, този път по левия фланг. Ренато Щефен догони дълъг пас от дълбочина и пробва нещо между центриране и удар от малък ъгъл, но няма опасност за Стоянов.

6' - Шанс за Базел! Добра атака на Базел отдясно завърши с неточен пас на Михаел Ланг. Острото подаване бе пресечено на метър от голлинията от бранителя Йордан Минев.

4' - Българският тим отговаря на предизвикателството със силен диагонален изстрел на Джонатан Кафу, който обаче не намира рамката на вратата.

2' - Двата отбора започват спокойно двубоя и не се "хвърлят" в атака. Въпреки това Биркир Бярнасон бе изпуснат от защитата на Лудогорец, опита да прехвърли Владислав Стоянов, но стражът улови спокойно.

В другия двубой от група "А" един срещу застават фаворитите Пари Сен Жермен и Арсенал. 

Старши-треньорът на разградчани Георги Дерменджиев прави една-единствена промяна в титулярния си състав спрямо последния шампионатен мач срещу Черно море, спечелен от неговия тим с 3:1. На мястото на бразилеца Лукас Саша застава възстановилият се от контузия Абел Анисе.

Базел: Томаш Вацлик, Михаел Ланг, Едер Баланта, Адама Траоре, Таулант Джака, Лука Дзуфи, Биркир Бярнасон, Матиас Делгадо (к), Ренато Щефен, Марк Янко

Лудогорец: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Козмин Моци, Хосе Луис Паломино, Натанаел, Абел Анисе, Светослав Дяков (к), Върджил Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон, Джонатан Кафу

Съдия: Алексей Кулбаков (Беларус)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    0 0 Отговор
    тая статия е пълна боза изобщо този който я е писал гледал ли е мача....
    надали не е точно грешка само на Владо,но както и да е случва се пак играха добре не са като другите наши отбори който като отидат в евротурнирите се излагат доста
  • 2 съдията

    0 0 Отговор
    Това беше един от най-явно тенденциозно свирените мачове които съм гледал напоследък. Жалки са Базел ако разчитат някой нещастен съдия да им печели мачовете. Браво на Лудогорец.
  • 3 Милко

    0 0 Отговор
    Кво ми хвалите тези турци бе. Гола вода са. Късмет имаха и ако не е Кафу са без шансове. Визяхме ги срещу ЛЕВСКИ на Герена що за отборче са.

    Коментиран от #4

  • 4 OMG WTF

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Милко":

    Те сигурно и Барселона са гола вода и някакво измислено отборче, щом паднаха от Алавес, а? Как ми се иска Базел да ви дойде на геренката и да ви пръсне знаеш кое от знаеш какво. Да видим тогава каква песен ще пеете. От сектор "Б" продължавате да прекалявате с лепилото.