Last news in Fakti

15 Септември, 2016 20:59 817 0

Бътън: Формула 1 има нужда да привлече млада публика

  • дженсън бътън-
  • формула 1-
  • млада публика

Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън заяви, че новите шефове от Liberty Media трябва да направят високоскоростния спорта още по-привлекателен за младото поколение.

Преди началото на уикенда в Сингапур пилотът на Макларън бе попитан от журналисти какво мисли за новите акционери и как те биха били полезни за популяризираето на Ф1.

"Не съм чул много неща по въпроса и не знам много за тях. Струва ми се хубаво, че са американци, защото ще направят Ф1 по-известна в Щатите, а това ще привлече още публика. Доколкото виждам, се интересуват от това да привлекат повече млада публика, а ние имаме нужда от това. Средната възраст е много по-висока, отколкото би трябвало да бъде, имайки предвид, че имаме 18-годишен на стартовата решетка. В момента е около 30-40 години. Това трябва да се промени. Трябва да се прицелим в по-младото поколение" коментира Бътън.

"Също така знам, че искат да запазят историческите писти в календара, което е важно, защото те са сърцето и душата на Формула 1", допълни пилотът на Макларън.

На въпроса как може спортът да стане по-привлекателен за младите, Дженсън напомни, че това не е негова работа. След това добави, че Ф1 трябва някак да стане по-интересна от популярната игра Pokemon Go.

"Винаги има идеи. Моето мнение не е важно, но Liberty Media знаят какво искат младите със социалните медии и технологиите. Формула 1 е високотехнологичен спорт и това би трябвало да ги привлича, но очевидно не става. Запалят ли се веднъж обаче, няма да могат да спрат да го гледат. Снощи снимах нещо в мола докато се разхождах и го пуснах в instagram.

Това е най-ужасяващото нещо, което съм виждал някога. Нали сте гледали онези футуристични филми, в които показват как ще изглеждаме в бъдещето - това видях снощи в мола. Всичките тези хора вървяха в една посока и знаете ли защо? Pokemon.

Сигурно имаше към 2000 души, отиващи на едно и също място, кръстосваха мола само и само да хванат Pokemon. Не знам какво правят с тях. За пари ли ги събират, за подаръци, шоколад? Не знам, не разбирам. Формула 1 не е ли по-интересна от това? Би трябвало да бъде. Аз мисля, че е.

Струва ми се, че щом могат да накарат толкова много хора да се интересуват от това да събират Pokemon-и, които не съществуват, можем да успеем и с Формула 1".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА