728 0

Хамилтън: Проблемите на старта, могат да ми костват титлата

Само 3 пъти от 7 опита през годината, Хамилтън успя да спечели състезанията, тръгвайки пръв

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е сериозно притеснен, че лошите стартове, които прави могат да му струват четвърта титла. Англичанинът спечели 7 пъти квалификации до момента през сезона, но само 3 пъти успя след това да триумфира и в състезанията. Последният проблем бе в Италия, където пак тръгна лошо и загуби позиции, преди все пак да успее да стигне до второто място. 

„Ако трябва да се направи преценка на сезона ми, определено изводът ще бъде, че титлата може да бъде изгубена заради лошите ми стартове. На няколко пъти не успях да победя, макар и да стартирах първи, което не бе приятно” заяви той преди Гран При на Сингапур в неделя.   

Хамилтън определено може да бъде притеснен, защото при съотборника му Нико Розберг, който изостава само с 2 точки в класирането, показателите са по-добри – 4 победи от 6 първи позиции. Германецът не споделя мнението на Люис. 

„Не мисля, че това е проблем. Имаше състезания, в които започвах добре, но и в други, в които имах затруднения. Така например загубих състезанията в Германия и Унгария. Едва ли това ще бъде от решаващо значение” изтъкна той.
 Напиши коментар:


Публикувай