17 Септември, 2016 11:25 827 0

Клоп: Играхме адски футбол

  • клоп-
  • ливърпул-
  • челси

"Победата ни е напълно заслужена", отсече мениджърът на Ливърпул

Клоп: Играхме адски футбол - 1
Снимка: БТА/АР

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри радостта от успеха с 2:1 над Челси на стадион "Стамфорд бридж", която позволи на мърсисайдци да съберат 10 точки и да се настанят в Топ 4 на класирането във Висшата лига.

"Получи се много интензивен, жив и разнообразен мач. Нашите атаки бяха чудесно изградени през първото полувреме. Челси искаше да печели топката и това можеше да се види от всеки, но аз съм много доволен от стила ни на игра и увереността, която демонстрирахме. Играхме адски футбол, който беше прекрасен за наблюдаване", започна Клоп пред официалния сайт на Ливърпул.

"Всъщност, проблемът ни беше, че след 37 минути спряхме да играем по същия начин. Това няма голяма логика, но е нормално за човешки същества да намалят темпото. На почивката говорихме за това и след паузата се върнахме, за да заиграем отново добре."

"Получихме гол в абсолютно грешния момент при една грешна ситуация. Искахме да избегнем такива моменти и не изглеждаше добре. Те вкараха, но ние отново се събудихме и се защитавахме организирано. Който е гледал Челси знае, че той е опасен, когато стане директен и става трудно. Като цяло се защитавахме добре, а с положението на Дивок имахме голям шанс, но и спасяването беше брилянтно. Резултатът е справедлив."

"В момента мисля само за "Футболът на Клоп", защото всеки ме пита за това. Обичам добрия футбол. Трябва да имаме опции за всички неща в играта. Можем да загубим топката, но трябва да си я върнем. Когато те вземат топката, ние се защитаваме. Не бих казал, че има мой стил футбол. Става дума за адаптиране към качествата и уменията на футболистите. И да се опитаме да спечелим колкото се може повече мачове."

"Как накарах играчите си да вярват? Работим заедно, какво мога да кажа? Миналата седмица изиграхме добър мач срещу Лестър, имахме добър мач и срещу Тотнъм преди това. Мина време, но го помним. Наслаждаваме се на съвместната ни работа. Преди мача трябваше да взема важно решение за Фирмино. Не беше лесно, защото той е много добър играч. Много хора ни казваха, че трябва да поемем риска, но аз казах "не". Хубаво е, че другите момчета играха толкова добре и без него."

"Нещата са хубави, но ние трябва да се подобряваме още. Всички вие виждате, че ние не тичаме като побъркани през цялото време. Питаха ме и миналия сезон дали сме сред фаворитите за титлата и аз отговорих "Луд ли сте?", нали помните? Сега имаме 10 точки и това е фантастично, но сезонът едва сега започва. Знаем, че можем да играем футбол и вярваме в качествата си. Това е вярно, но ние трябва да го доказваме всяка седмица."

"Даниел Стъридж вече не можеше да спринтира и затова го извадих. Имахме млад и здрав нападател на пейката, това е. Даниел изигра наистина много силно първо полувреме. Той няма контузия, което е добре", добави Юрген.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА