592 0

Младите ни щангисти с общо 20 титли от Евро 2016

Тежкоатлетите ни завоюваха 35 отличия в Полша

Младите ни щангисти с общо 20 титли от Евро 2016
Снимка: Българска федерация по вдигане на тежести
Константин Карагьозов

България спечели общо 35 медала на завършилото в полския град Нови Томисл Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки, съобщава www.wfbulgaria.com.

20 от отличията са златни, 10 са сребърни, а 5 бронзови, като в тази бройка са класиранията на почетната стълбичка в отделните движения и в двубоите. В последната категория – над 94 кг при 17-годишните - Мартин Тодоров се нареди седми в крайното подреждане.

„Европейското първенство в Полша показа, че имаме силно младо поколение. Сега трябва да направим всичко възможно да осигурим на тези младежи и девойки нормални условия и повече средства за подготовка и състезания за да има надграждане. На тях разчитаме за предстоящите Младежки олимпийски игри, това ще са потенциалните ни надежди за Олимпиадата в Токио през 2020 г. Поздравявам старши треньора на отбора Иван Иванов, целия екип, както и всички треньори по места, допринесли за успеха на България,“ каза Неделчо Колев, президент на Българска федерация вдигане на тежести.

Само в двубоите медалите са 12, от тях титлите са 7, вторите места – 3 и третите – 2. Със европейско злато от Полша се завръщат Дияна Димитрова, Стилян Грозданов, Ангел Русев, Кристиян Йорданов, Галя Шатова, Христо Христов и Васил Маринов, със сребро - Ивана Петрова, Надежда Мей и Християн Първановски, а с бронз – Йордан Атанасов и Диян Пампорджиев.

Миналата година, воденият от олимпийския шампион Иван Иванов тим спечели на еврошампионата в Ландскрун (Швеция) 5 медала в двубоите в същите възрастови групи – два сребърни и три бронзови.

Полша


Напиши коментар:


Публикувай