Last news in Fakti

20 Октомври, 2011 15:06 684 0

Йовчев вярва и се надява на квота да Лондон

  • йордан йовчев-
  • олимпиада-
  • лондон
Йовчев вярва и се надява на квота да Лондон - 1
©БГНЕС

Най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев официално откри звездата си на Алеята на славата. След официалното откриване на звездата си Йовчев коментира предстоящото състезание за квалификации за Олимпиадата в Лондон, като според него той и Ралица Милева имат добри шансове за спечелване на квоти.

Освен това двукратният световен шампион говори за травмата си, която го притеснява и рекордното му шесто участие на олимпийски игри. "Не мисля, че участието ми в Олимпиадата до година е рекорд. Да, само двама сме в историята на гимнастиката, които са участвали 6 пъти на олимпийски игри. Аз все още не съм взел квота, но имам още един шанс за това през януари. Притеснява ме, че травмата, която имам не ми дава възможност да съм на 100% адекватен на тренировките. Проблемът ми е все стария – разкъсване на бицепса и мускула на рамото. Един ден тренираш, втория болката е голяма, третия ден почиваш, четвъртия се чудиш какво да направиш и на петия ден, когато се почувстваш по-добре си налагаш да се натовариш максимално, и всичко започва от начало. Гимнастиката е спорт, който се практикува всеки ден на високи обороти. Трудно е, когато един ден тренираш и четири се опитваш", каза Йовчев след официалното представяне на звездата му.

Йордан Йовчев е два пъти световен шампион на земя и халки на първенствата на планетата в Гент (2001 г.) и Анахайм (2003 г.) и двоен Световен вицешампион в Дебрецен през 2002 г. Йовчев е и единственият представител на този изключително красив, изтощителен и труден спорт, който участва на цели пет поредни Олимпиади, съобщава БГНЕС. На Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. извоюва два бронзови медала – на халки и на земя, а на тези в Атина през 2004 г. печели сребро на халки и бронз на земя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА