915 1

Анчелоти: Всички да говорят на немски!

"Който не използва местния език не е професионалист", констатира наставникът на Байерн

Анчелоти: Всички да говорят на немски!
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти е заповядал на чуждестранните футболисти в съблекалнята да говорят само на немски език. 57-годишният италианец е истински полиглот, защото владее английски, френски и испански език. Той ходи на уроци по немски език два пъти седмично и иска да види същите усилия от играчите си.

Карлето говори немски все по-добре и се опитва да отговаря на германските журналисти на родния им език, вместо на английски. 

"Искам да говоря езика на държавата, в която работя! Това е много важно, това е проява на уважение! Който не учи местния език не е достатъчно фокусиран и не се държи професионално", обясни наскоро Анчелоти.

Новата заповед на специалиста важи най-вече за Кингсли Коман, Дъглас Коста и Ренато Санчес. Техен пример може да бъде 34-годишният Чаби Алонсо, който също зубри в свободното си време и дори вече има цяла пресконференция, на която говори само на немски.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • шшш
    Отговор
    1 08:13  22.09.16
    Анчелоти, да бяхме го направили министър председател, защото в България някои племена от Анадола живеят от сума ти години и бъкел не знаят на български , отгоре на всичко искат и още права ,за да затрият България...

Напиши коментар:


Публикувай